Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Éjszakai refivillogtatás?

Éjszakai refivillogtatás?

Figyelt kérdés
Szabályos vagy nem,továbbá a kresz tiltja,ha a szemből jövőre rávillogok hogy vegye le a távolsági fényszórót? Gyakorlatban ez hogy működik? Ha valaki nem veszi le az szabálytalan?
2012. márc. 5. 18:14
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha valaki nem kapcsolja le szabálytalan és baleset veszélyes mert miatta nem láthatod jól az utat és könnyen baleset lehet a vége. Ilyen esetben jogos ha villogsz.
2012. márc. 5. 18:27
 2/8 anonim ***** válasza:
80%
Elvileg nem szabálysértés ha rávillogsz, ha fenthagyja az talán közúti veszélyeztetés, bár nem biztos. Mindenesetre nálam bevett módszer hogy ha fenthagyja villantok egyet, ha nem kap észbe kettőt, ha utána se veszi észre magát akkor refi+ködlámpa, és bekapcsolom a fotonágyút is. :D Általában ezután 2mp alatt rájön hogy le kéne venni, ha nem akkor kellemes fél perc következik.
2012. márc. 5. 19:59
 3/8 anonim ***** válasza:
Szabályos pont az ilyenek végett van fénykürt az autókon. Utolsó nagy állat lehetsz :D Múltkor jött szembe egy csaj mikor már ment le a nap valami tutyimutyi autóval. Mivel ez egy olyan utcában történt ahol egyszerre csak 1 autó fér el ezért ő villantott h elenged, de én tőle nem fértem volna el. Ezért rávillantottam én, hogy jöjjön. Szegény annyira meglepődött vagy csak kapott egy fotonpofont mindent fel le kapcsolgatott végül 2x lefulladt. Nagyon sajnáltam, de én meg nem gondoltam rá hogy az irányított 220Wattnyi extra fehér fénytől megvakul :D
2012. márc. 5. 21:05
 4/8 anonim ***** válasza:
50%
Ha fényszóróval jön szembe valaki rávillantok. Ha kell többször is. Ha meg az se hat akkor felkapcsolom én is, meg persze állítható fényszórót kicsit felcsavarom :) Ez mindig beválik.
2012. márc. 5. 23:40
 5/8 anonim ***** válasza:
Egyszer mi megszívtuk ezzel a villogtatással, mert konkrétan beragadt a reflektor karja, tehát úgy maradt:D Hiába akarta haverom, nem tudta lekapcsolni a refit csak 5 perc próbálkozás után:D Ilyenre is gondoljon a fotonágyús, akármi történhetett... Az egyik kocsi sofőrje is egy észlény volt, mert ahogy közeledtünk egymáshoz folyamatosan villogott. Na annál szarabb nincs, akkor inkább a reflektor folyamatosan, mint éjszaka az úton egy stroboszkóp...innen gratulálok neki a fantasztikus ötletéhez, hogy ő majd most jól megbünteti a hülye szembejövőt:)
2012. márc. 5. 23:47
 6/8 anonim ***** válasza:

Nyilván 1000 alkalomból 1 (se) mikor beragad a kapcsoló,a többiben simán paraszt aki szembejön. Plusz alapvető hogy félreállok amíg meg nem oldom, egyrészt éjjel jobban kell figyelni, nem szerencsés menet közben matatni, aztán nem észrevenni a pl a kiugró őzet, másrészt pont hogy ne vakítsam meg a szembejövőt. :)

Az meg nagyon kellemes mikor már levezettél 200km-t, van még 60 hazáig, kinézted a szemed, erre jön egy farok, aki még pluszban rátesz és kiégeti a retinádat (mondjuk örülnék ha csak egy jönne), úgy hogy utána 5percen keresztül feleannyira látsz mint előtte.

Pedig minimális odafigyelés és két mozdulat az egész. Egyre gyakrabban gondolkozom el azon hogy a ködlámpa mellé fel kéne raknom egy géppuskát is, kevesebb problémám lenne. :D

És nem, nem vagyok bunkó, átengedem a gyalogosokat, leveszem a refit, megadom az elsőbbséget, csak egyszerűen irritálnak az ilyen mentalitású emberek, arról nem is szólva hogy balesetveszélyes, főleg vidéke, ahol állandóan benne van a pakliban hogy jön egy őz vagy vaddisznó a bozótból.

Érdekes módon Ausztriában 4nap alatt 1x hagyta fent egy kolléga a refit, 1x villantottam rá, egyből levette, aztán villogott is hogy bocsi. Tipikus magyar mentalitás ez is, mondjuk az sem megoldás amivel én válaszolok rá, de 99%-ban hatásos és rájönnek miért csinálom. Úgyhogy amíg ez a helyzet marad a megtorló fotonágyú. :D

2012. márc. 6. 00:06
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2012. márc. 6. 06:24
 8/8 anonim ***** válasza:

Villogjál nyugodtan.

De ha kamiont vezetsz, és a tetején sok fényágyú van akkor ne, mert az tényleg egy lézeres szemműtéttel egyenlő.

2012. márc. 6. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!