Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A metró hol szokott kigyulladn...

A metró hol szokott kigyulladni? úgy értem, hogy elöl, hátul, közepén. és az alagútban vagy a megállóban?

Figyelt kérdés
2012. febr. 25. 10:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
NEM szokott kigyulladni!!!!
2012. febr. 25. 11:09
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Egy 10 emeletes társasház hol szokott kigyulladni? A földszinten, az 5. emeleten vagy a 10.-en?
2012. febr. 25. 12:26
 3/11 anonim ***** válasza:
ott ahol a tűz forrása van.
2012. febr. 25. 22:58
 4/11 anonim ***** válasza:
Jellemző, hogy a tűz keletkezésének helyén gyullad ki. Ez leginkább a rettegő utasok ülése alatt szokott lenni.
2012. febr. 25. 23:26
 5/11 anonim ***** válasza:
Nem "szokott" kigyulladni. Legfeljebb füstölni. Emiatt nem kell pánikolni. Az elmúlt évek alatt hány sérültről hallottál "metrókigyulladás" miatt? Szerintem egy sem volt.
2012. febr. 26. 08:12
 6/11 Valor válasza:

Ami a "legvalószínűbb", hogy kigyullad (többek között), az a fékrendszer, mivel annyira közel vannak az állomások egymáshoz, hogy nincs idejük lehűlni. (Nem úgy mint Moszkvában, ahol jónéhány kilóméter a táv az állomások között).

Egyébként kb 4-5 perc alatt az alvázig le tud égni egy klasszikus Metrovagonmas-os metró, legalábbis én így olvastam. (Kivéve, ha felújították a kérdéses szerelvényt.)

Egy a fontos, ha kigyullad/füstöl valami, nem szabad megállítani az alagútban a metrót (nem is lehet, nem hiába szerelték ki a vészfékeket), mert ha az égő metró megáll az alagútban, az a legrosszabb, ami történhet. Ilyenkor szólni kell a vezetőnek, ő tudja a legjobban, hogy mi a teendő.

2012. febr. 27. 13:15
 7/11 anonim ***** válasza:

"Nem "szokott" kigyulladni. Legfeljebb füstölni. Emiatt nem kell pánikolni. Az elmúlt évek alatt hány sérültről hallottál "metrókigyulladás" miatt? Szerintem egy sem volt."

Mert tavaly-tavalyelőtt összesen hányszor füstölt/gyulladt ki? Egyről tudok. Idén két hónap alatt? 5-ször.

2012. febr. 29. 09:46
 8/11 anonim válasza:
Nyugi, NEM az utastér volt ami füstölt... Nem kell félni.
2012. márc. 1. 12:49
 9/11 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy a fékpofák szoktak túlmelegedni, és az kezd el füstölni. A 3-as metrón azért gyakoribb, mert ott jobban igénybe van véve a fék az automata vonatbefolyásoló miatt. Az utolsó metrótűz úgy 10 éve lehetett, amikor a hülye fradi szurkolók magukra gyújtották a metrót.
2012. márc. 4. 11:48
 10/11 anonim ***** válasza:
Az utolsó metrótűz tavaly volt, a lehel térnél az alagútban. Egyébként oké hogy nem az utastér füstöl, de ha mégis kigyullad, akkor baszhatod hogy nem az utastér gyulladt ki. Érdekes módon se a vonatok, se a villamosok, se a buszok, de még az én 27 éves autóm se szokott füstölni, még ha nyáron nagy melegbe intenzíven van használva a fék, akkor se. Nehogy már megmondjátok hogy az hogy az elmúlt 10 évben mióta utazom metróval, egyszer nem füstölt, most meg két hónap alatt 5x, hogy ez teljesen normális, ennek így kell lennie, így tö-ké-le-tes.
2012. márc. 5. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!