A metró hol szokott kigyulladni? úgy értem, hogy elöl, hátul, közepén. és az alagútban vagy a megállóban?
Ami a "legvalószínűbb", hogy kigyullad (többek között), az a fékrendszer, mivel annyira közel vannak az állomások egymáshoz, hogy nincs idejük lehűlni. (Nem úgy mint Moszkvában, ahol jónéhány kilóméter a táv az állomások között).
Egyébként kb 4-5 perc alatt az alvázig le tud égni egy klasszikus Metrovagonmas-os metró, legalábbis én így olvastam. (Kivéve, ha felújították a kérdéses szerelvényt.)
Egy a fontos, ha kigyullad/füstöl valami, nem szabad megállítani az alagútban a metrót (nem is lehet, nem hiába szerelték ki a vészfékeket), mert ha az égő metró megáll az alagútban, az a legrosszabb, ami történhet. Ilyenkor szólni kell a vezetőnek, ő tudja a legjobban, hogy mi a teendő.
"Nem "szokott" kigyulladni. Legfeljebb füstölni. Emiatt nem kell pánikolni. Az elmúlt évek alatt hány sérültről hallottál "metrókigyulladás" miatt? Szerintem egy sem volt."
Mert tavaly-tavalyelőtt összesen hányszor füstölt/gyulladt ki? Egyről tudok. Idén két hónap alatt? 5-ször.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!