Hogyan utazzak biciklivel az úton?
Bringásként annyit tudsz tenni, hogy felszereled a bringát a kötelező fénykibocsájtó/visszaverő berendezésekkel, felveszel egy láthatósági mellényt és - mivel gondolom a hátulról jövők miatt is aggódsz - felraksz egy bal tükröt. És fokozottan figyelsz.
Az autónál is így van, figyelni kell mindenre és mindenkire, mert sokszor nem elég ha te szabályos vagy, hanem esetleg tenned kell azért, hogy ne legyen baj a másik hülyesége miatt.
Mondhatok közhelyet? A közlekedés veszélyes üzem.
Én az elmúlt pár évben letekertem legalább 10000 km-t a pesti forgalomban, komolyabb baj nélkül, de előtte is inkább az úton mentem.
Azt tudni kell, hogy az őrültektől a járdán se vagy biztonságban, ugyanis a balesetek általában a kereszteződésekben történnek, amiket járdáról abszolválni veszélyesebb, mint az útról (és Te sem vagy éppen veszélytelen a gyalogosokra nézve).
Ha pesti vagy, a Magyar Kerékpárosklub szokott bebiciklizést (szemléltető oktatás) tartani a belvárosban.
Ha ez Neked nem opció, az MK oldalain sok hasznos információt érhetsz el. De szerintem a leghasznosabb a a "Hogyan ne üttessük el magunkat" című útmutató.
Tükör: a fenti iromány is hivatkozik rá, és tény, hogy amióta tükröt használok, azóta sokkal nyugodtabban tekerek forgalomban, nem kell annyit hátranéznem. Csak ne a teszkógazdaságos síktükröt vedd, mert az legfeljebb dísznek való, látni nem fogsz benne semmit. Én egy ilyet használok: [link]
Remélem, a lámpát, prizmát nem kell külön mondanom... :)
Köszönöm az eddigi válaszokat :) MIndenkinek ment a kis zöld kéz :)
A biciklimen minden van , amit felsoroltatok kivéve lámpa . Holnap várhatóan beszerzek egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!