Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogyan utazzak biciklivel az...

Hogyan utazzak biciklivel az úton?

Figyelt kérdés
Amióta élek , mindig járdán közlekedtem , mert féltem az autósoktól , amit meg is lehet érteni , manapság sok az őrült . De az elmúlt időkben sok járókelő rámszólt hogy miért nem az úttesten megyek ? Mondom hogy nem biztonságos . Erre csak legyintettek. A lényeg az ,tudnátok tanácsot , "használati útmutatót" adni ,mit hogyan kéne csinálnom ,hogy biztonságosan biciklizhessek az úttesten ?
2012. febr. 25. 00:42
 1/10 anonim ***** válasza:
66%

Bringásként annyit tudsz tenni, hogy felszereled a bringát a kötelező fénykibocsájtó/visszaverő berendezésekkel, felveszel egy láthatósági mellényt és - mivel gondolom a hátulról jövők miatt is aggódsz - felraksz egy bal tükröt. És fokozottan figyelsz.

Az autónál is így van, figyelni kell mindenre és mindenkire, mert sokszor nem elég ha te szabályos vagy, hanem esetleg tenned kell azért, hogy ne legyen baj a másik hülyesége miatt.

Mondhatok közhelyet? A közlekedés veszélyes üzem.

2012. febr. 25. 00:58
 2/10 anonim válasza:
76%
Ha van kijelölt kerékpársáv azon érdemes közlekedni,ha nincs akor mindig jobb szélen kell lenned. Aztán ha keresztezödésnél érsz érdemes lesz indexelned a kezeddel hogy merre haladsz. Körforgalomnál nagyon odakell figyelned a kocsikra nehogy neki koccanj. Nemárt ha egy kis kreszt átnézel ha nem vagy nagyon gyakorolt az uttesten való közlekedésben.
2012. febr. 25. 01:02
 3/10 anonim ***** válasza:
82%

Én az elmúlt pár évben letekertem legalább 10000 km-t a pesti forgalomban, komolyabb baj nélkül, de előtte is inkább az úton mentem.

Azt tudni kell, hogy az őrültektől a járdán se vagy biztonságban, ugyanis a balesetek általában a kereszteződésekben történnek, amiket járdáról abszolválni veszélyesebb, mint az útról (és Te sem vagy éppen veszélytelen a gyalogosokra nézve).

Ha pesti vagy, a Magyar Kerékpárosklub szokott bebiciklizést (szemléltető oktatás) tartani a belvárosban.

[link]

Ha ez Neked nem opció, az MK oldalain sok hasznos információt érhetsz el. De szerintem a leghasznosabb a a "Hogyan ne üttessük el magunkat" című útmutató.

[link]

Tükör: a fenti iromány is hivatkozik rá, és tény, hogy amióta tükröt használok, azóta sokkal nyugodtabban tekerek forgalomban, nem kell annyit hátranéznem. Csak ne a teszkógazdaságos síktükröt vedd, mert az legfeljebb dísznek való, látni nem fogsz benne semmit. Én egy ilyet használok: [link]

Remélem, a lámpát, prizmát nem kell külön mondanom... :)

2012. febr. 25. 01:08
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat :) MIndenkinek ment a kis zöld kéz :)

A biciklimen minden van , amit felsoroltatok kivéve lámpa . Holnap várhatóan beszerzek egyet.

2012. febr. 25. 01:38
 5/10 A kérdező kommentje:
Vagyis na, tükör :D . Elnézést , már késő van ehhez.
2012. febr. 25. 01:39
 6/10 anonim ***** válasza:
Szereld fel a biciklid a kötelező fényvisszaverő tárgyakkal, húzz egy fényvisszaverő mellényt (már ez is kötelező), és fokozatosan figyelj mindenfelé, de legfőképp előre hogy el ne ess. :) Ha nem vagy teljesen tisztában a kresz-el akkor nem árt majd átnézned azért, biztos ami biztos.
2012. febr. 25. 02:08
 7/10 anonim ***** válasza:
És persze a lámpákat, mondani sem kell :)
2012. febr. 25. 02:10
 8/10 anonim ***** válasza:
Meg nem árt tudni, hogy egy biciklisnek hogy kell SZABÁLYOSAN közlekednie az úton.
2012. febr. 25. 08:14
 9/10 anonim ***** válasza:
Fontos a bukósisak is, mert várhatóan és jogosan fejbe fognak verni a járdán. Így tanul a tinó.
2012. febr. 25. 15:59
 10/10 anonim ***** válasza:
GYK: a láthatósági mellény, VAGY(!) fényvisszaverős ruházat kizárólag lakott területen kívül kötelező (de nappal ott sem).
2012. febr. 28. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!