Úgyis átmehetsz, de csak akkor minősülsz gyalogosnak, (és akkor kell az autósoknak elsőbbséget adniuk neked)ha leszállsz.
2009. jún. 4. 19:26
2/13 anonim válasza:
Ha piros van neked akkor lekell(ene) szálni,ha zöld akkor maradhatsz mert neked zöld.
2009. jún. 4. 19:33
3/13 anonim válasza:
Az első vagyok, bocsi, a lámpás dolgot nem vettem figyelemebe, szóval ott nem tudom, hogy mi a szabály, de amúgy sima gyalogosátkelőnél amit leírtam, az úgy van.
2009. jún. 4. 19:43
4/13 anonim válasza:
Tökmind 1 mert nem bűntet meg senki érte..
2009. jún. 4. 19:44
5/13 anonim válasza:
Ide vonatkozó kresz idézet:
"Zebrán az elsőbbség csak a gyalogosokra vonatkozik.
Tehát biciklisekre csak akkor,
ha a zebránál leszállnak és tolják a biciklit. Ha kerékpárral az egyik járdáról a másikra kelünk át a
zebrán, akkor ezt csak megfelelő körültekintéssel, és lassan tegyük. Az autósok ugyanis csak
Hmm...ugyanazt írtam, mint ami a Kresz- idézetben van, csak a saját szavaimmal, mégis lepontoztak. Szerintetek miért?
2009. jún. 4. 21:29
7/13 anonim válasza:
Én gyalogosként nagyon haragszom azokra a biciklisekre, akik átcikáznak a zebrán, és nekem kell a testi épségemet féltve azt se tudom,merről kerülgetnem őket. Az a tisztességes, ha leszállnak.
2009. jún. 4. 21:32
8/13 anonim válasza:
nem szabad, és nagyon veszélyes!
azért, mert te átlagosan 20-30 km/h val biciklizel, egy gyalogos 5 km/h val gyalogol, de általában meg is áll a zebra szélén.
ha egy autós körülnéz, nem rohan át gyalogos, átmegy 50 (60-70-80) nal a zebrán, és ekkor te bevágsz elé. az fájni fog!
Szóval már csak biztonsági okokból se menj át biciklivel a zebrán. Amúgy meg a kresz szerint is tilos
2009. jún. 5. 12:15
9/13 anonim válasza:
Olvassátok már el a kérdést, benne van az hogy lámpa. Ha van lámpa kötelező megállnia az autósnak nelegyetek már ilyen analfabéták.
2009. jún. 5. 13:19
10/13 anonim válasza:
Te vagy az analfabéta haver!
mert nem az volt a kérdés, hogy kinek kell megállni, hanem az, hogy átmehetsz e kerékpározva, vagy csak leszállva
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!