Miért szerelik fel fordítva?
Figyelt kérdés
Sok autót elnézegetek,a téli gumi forgásiránynak ellentétesen van felrakva. Van hogy mindegyik keréken,van hogy tengelyenként eltérő. Ez csak bambaság? Miért nem figyelnek oda? Hiszen akkor a kapaszkodóképesség,a féktáv,stb rosszabb lesz. Vagy nem jól tudom?2012. febr. 14. 16:07
1/10 anonim 

válasza:

Mert apuci rakta fel a parkolóban mikor leesett a hó.
2/10 anonim 

válasza:

Nekem volt olyan Michelin téli gumi szettem, aminek a leírásában az állt, hogy a hajtott kerekekre forgás irány szerint, a nem hajtott kerekekre forgásiránnyal ellentétesen kell szerelni!
Bizonyára van még ilyen gumi...
3/10 anonim 

válasza:

Ja és ha belegondolsz, akkor pl. a hátsó nem hajtott kerekeken tényleg jobbmegfordítva, mert ott csak fékezéskor van szerepe, és a fordított halszálka minta még javíthat is a fékhatáson hóban...
4/10 A kérdező kommentje:
Ebben lehet valami. Ezt az öreg papókák is tudják,ma kettőt is láttam,akiknek fordítva volt. :) Az egyiken Kleber,a másikon a hagyományos Kormoran.. Első tengelyen a jobb első fordítva,bal első jó. Hátsó tengelyen bal hátsó fordítva,jobb hátsó jó. Akkor ez a szerelés minden irányba fogja a kocsit.. :)
2012. febr. 14. 16:56
5/10 anonim 

válasza:

Amit láttál bizonyára nem tudatos volt a papókáknál, hanem bénázás!
6/10 moli198 válasza:
Ha ez így van akkor miért nem fordítják meg inkább a nyilat? :))
7/10 Napkiraly 

válasza:

a sok mérnök aki tervezi ezeket mind hülye, a papókáknak viszont van annyi eszük hogy megfordítsák a gumikat mert úgy jobban tapad
8/10 anonim 

válasza:

moli198 válasza:
"Ha ez így van akkor miért nem fordítják meg inkább a nyilat?"
Mert akkor meg a sok buta összekeverné a hajtott tengelyt a nem hajtottal.
9/10 -pandy- válasza:
Én azt bambaság!
Mert évekig futóműszervízben dolgoztam.(mimt autószerelő)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!