2009-es gyorshajtási bírságot kaptam 2012. 02. 09-én!?
Szeretnék egy kis segítséget kérni. A mai napon kaptam egy közigazgatási bírságot.
Az alábbiak álltak a levélen:
Jogerőre emelkedés időpontja: 2009. 03.19
Teljesítés időpontja: 2009. 04.19
Tartozás: 30 000Ft
Azt telefonon tudtam meg, hogy 2009. 01.17-én hajtottam állítólag gyorsan. (ki emlékszik ennyi idő után? )
Erről 800Ft-ért küldik ki a képet! (pofátlanság)
Azt mondta a hölgy a telefonba, hogy azért csak most kaptam meg mert a címen ami meg volt adva a kocsihoz, nem kereste címszóval vissza jött folyton a levél.
Én 2009. 06-hóban valóban el is költöztem onnan, de addig nem érkezett SEMMILYEN levél megkeresés!!
(A kocsit pedig még 2009. 02.17-én el is adtam! )
Ilyenkor kérhetem, hogy küldjék le az előző leveleket, dátumokkal? Mert semmit nem kaptam tőlük.
A gyorshajtáskor még a te neveden volt Vagy át volt már íratva?
Ha a tieden akkor kérd számon attól akinek eladtad.
Ha nem akkor vidd be a papírokat oda ahol kikíáltották a büntetést, hogy akkor már nem a tied volt.
Most láttom, hogy akkor még tied volt. Figyelj akkor nincs mese fizesd ki. Másképp úgy se fogod megúszni.
Ha igen akkor majd elkapnak máskor
Igazság szerint szerintem a közigazgatási bírságnak nincs elévülése, de majd valaki biztos megírja lentebb, aki ért ehhez.
Viszont valószínűleg valós gyorshajtásról beszélnek, így a bírság jogos volt. Az, hogy te nem tudtad átvenni a levelet, csak a te hibád, és a "nem kereste" jogilag kézbesítettnek minősül, így nem lehet kibújni a fizetési kötelezettség alól.
Egyébként a személyes véleményem, hogy nem sok az a +800 forint 3 év után, ha pl. a BKV-n blicceltél volna, akkor ez ennyi idő alatt jóval nagyobb hányadban nőtt volna. Szerencsére a közigazgatási bírságnak nincsenek késedelmi díjai.
Ne foglalkozz a bírsággal! 2 hónap alatt (a gyorsajtás napjától számítva) elévül!
Elvileg küldeni fognak egy levelet amiben "törlik" a büntetést elévülés miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!