Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A kresz mit mond erről?

A kresz mit mond erről?

Figyelt kérdés

2x2 sávos út keresztezi egymást...

leszeretnék kanyarodni jobbra külsőből külső sávra.

De észreveszem hogy azon az úton amire rá szeretnék fordulni parkoló autók lógnak rá az én sávomra. Így kénytelen vagyok a belső sávot használni. Akkor hogy mehetek át külsőből belső sávra szabályosan ha nincs helyem kanyar után átsorolni? (Szolnokon a Szapári Baros út kereszteződése ilyen). Ráadásul a jelzőlámpa sem engedélyezi a belső sávből belsöre fordulást mert a belső sáv csak egyenesen és balra enged elfordulni.

Hogy oldjam ezt meg helyesen?

2012. jan. 25. 14:01
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem foglalkozol a Te belső sávoddal,hogy onnan merre lehet továbbhaladni,szabályosan a jobb szélső sávból,jobbra irányjelezve,elfordulsz jobbra,s kanyarodás közben,ha van erre való távolság/arra az öt méterre gondolok,ahol elvileg nem várakozhatnak még!/,villantasz egyet balra,és elmész az autók mellett.Ha nincs,mert szabálytalanul parkolnak, simán ráfordulsz a belső sávra. Semmiféle szabálysértést így nem követsz el.
2012. jan. 25. 14:36
 2/9 anonim ***** válasza:
6%
Hova van az leírva hogy csak a külső sávba kanyarodhatsz? Abba a sávba kanyarodsz amelyikbe akarsz.
2012. jan. 25. 14:36
 3/9 A kérdező kommentje:

Igen mind a 2 megoldás járt a fejemben. Az oktatóm azt mondja hogy simán kanyarodjak külsöről belsőre. Én meg tiszta para vagyok hogy a vizsgabiztosnak ez meg nem fog tetszeni. Akkor elvileg csak 1x kell indexelnem jobbra ha rögtön a belsőbe sorolok ugye?

Amúgy Pesten ebből majdnem balesetet csináltam mert a mellettem lévő nem gondolta hogy másik sávba megyek kanyarban. Ezért félek attól hogy a vizsgabiztos is balesetveszélyesnek nyilvánítja ezt a műveletet és nem emiatt akarok megbukni.

2012. jan. 25. 15:04
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

"Amúgy Pesten ebből majdnem balesetet csináltam mert a mellettem lévő nem gondolta hogy másik sávba megyek kanyarban. Ezért félek attól hogy a vizsgabiztos is balesetveszélyesnek nyilvánítja ezt a műveletet és nem emiatt akarok megbukni."

Mivaaan? Most ennek mi köze a melletted lévőhöz? Ezt rajzold már le légyszi...

2012. jan. 25. 15:18
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem értem a problémádat!

Ha a Barossról fordulsz jobbra a Szapáryra akkor semmi para, mert a Szapáry csak 2x1 sávos!

Más variáció nincs is, mert a Szapáryról ott jobbra a Kossuth utca van, oda meg csak engedéllyel szabad behajtani, ha meg a Ságvári felől mentek, a Barosson mindig szabad a két sáv, mert ott nem szoktak állni!

2012. jan. 25. 18:47
 6/9 A kérdező kommentje:
Jól van. Én azt hittem az 2x2 es csak a parkoló autók foglalják el folyton a szélsőt.
2012. jan. 25. 19:23
 7/9 asztalos69 ***** válasza:

Ne keverd össze a a Pesti helyzetet a helyivel.

Ahonnan mész, ott jobbra tartasz úgyis, ahova meg mész, ott mehetsz a belsőbe is, ha egyszer a külső nem járható...

A közlekedésben vannak olyan fogalmak is mint a kölcsönös udvariasság, és a baleset megelőzése, elkerülése érdekében...

A pesti helyzet az így magas nekem.

Szerintem ott kaptál egy kiegészítő lámpás zöldet, vagy lámpa nélküli védett kanyarodó sávot, ami a külső sávba enged, mivel közben a forgalmat engedik a belsőbe szemből, vagy jobbról...

...vagy csak a szokásos pesti ezen a sárgán még átférek szindróma volt.

2012. jan. 31. 14:56
 8/9 anonim ***** válasza:

Lord Meldrum válasza:

Hova van az leírva hogy csak a külső sávba kanyarodhatsz? Abba a sávba kanyarodsz amelyikbe akarsz.

Kaptál egy piros kezet. Meg kellene tanulni nem csak a KRESZt, hanem a szabályok logikáját is. Nem, nem kanyarodhatsz akárhová, hanem csak és kizárólag a hozzád közelebb esőbe. Belsőből belsőbe, külsőből külsőbe.

2012. febr. 1. 00:37
 9/9 anonim ***** válasza:

Lord Meldrum:

Benne van a kresz-ben, csak a hozzád közelebbibe kanyarodhatsz! persze ilyen esetben en nem hiszem, h igy tennek.

2012. febr. 8. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!