Ha belecsúsztam az autómmal egy kerítésbe és kárt is okoztam milyen büntetés szabható ki rám?
Dehogynem. Az első hóesésnek az a lényege, hogy menni kell az autóval kifele, egy tank benzinnel. Ez egy szertartás teljesen normális sofőröknek, egészen addig, amíg pontosan tudják hol a határ, és milyen szinten lévőnek, hol kell ezt csinálni. Tehát kezdőként nem a központban kéne a a 8 sávoson... Hanem valami félreeső helyen, egy tök üres parkolóban. Haladóként is először óvatosan... de a lényeg, hogy kell. Ez jelzi, hogy megjött a tél, és át kell állni téli vezetésre. :-D
A gubancokért meg felelősséget kell vállalni. Ez van.
Most aztán el kell bujdosnod, mint Rúzsa Sándornak!
Félretéve a tréfát, ez az eset nagyon helyi függőségű. Egy faluban biztosan nem bujkálnék. Ott szól a mókus a kerítés miatt a zsaruknak, hogy a "fene vigye" azok meg szépen bemennek a környék összes karosszériásához, ill. figyelik a kocsikat, hogy melyik sérült. Nem beszélve, ha feljelent, akkor ott lesz a kerítésen a festéknyom, amivel már a kocsi színe is közelebb hozza hogy ki volt. Ha meg komoly a téma, akkor a labor még azt is megmondja, hogy milyen festék, és azt, hogy milyen kocsit fújnak ilyenre.
Na, csak a büntit nem írtam. :-)
Ha ott maradsz, akkor a kerítés javítás ára, ha kérik.
Ha nem jelentett fel, akkor a kerítés ára.
Ha feljelent, és megvagy, akkor az anyagi kár, + a nyomozási költség, + a perköltség.
...és itt jön képbe minden egyéb, amilyen fogást még találnak rajtad, ha az autóval, vagy veled ill. a papírjaiddal akkor volt valami gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!