Mire számíthatok? Trabant 601 nincs anyos ülésem!
Figyelt kérdés
Az a nagy helyzet hogy eltört egy balesetben és nem szeretném ha emiatt lennne további baj igy kivettem.Lehet gond ezzel ha hátul ülnek utasok(mert trabantokban nincs hátul biztiőv).Vagy szegvalamiféle elöirást.(mert azt tudom hogy a soförnek rögzitett ülésben kell vezetnie).De arrol nem találok semmit hogy ilyen esetben mi a teendő.2011. nov. 22. 21:47
1/9 anonim válasza:
Azon kivül hogy hülyén néz ki, szabályos.
Anyós ülés helyén nem szállíthatsz senkit.
De hátul ülhetnek. Öv nélküli autóba, pedig nem kötelező a biztonsági öv. ;)
Ha a rendőr megkérdezi, akkor azt mondod hogy könnyebb hátulra beszállni. Feltéve ha 3 ajtós a Trabi.
3/9 anonim válasza:
megmondod szoktál szállítani nagyobb dolgokat ami csak így fér be ennyi .am szerintem sem szól érte
4/9 bp1985 válasza:
Feltéve ha 3 ajtós a Trabi.
Másmilyen nincs is:)
Azért, mert nincs első ülésed, ugyanúgy mehetsz. A rendőr pedig nem fogja megkérdezni, mivel nincs ilyen törvény, hogy mennyi ülésnek kell bentlennie.
5/9 anonim válasza:
Biztonsági öv nélkül nem szállíthatsz utast.
6/9 anonim válasza:
De ha gyárilag nincs hátul akkor lehet szállítani természetesen.
7/9 anonim válasza:
Kifejteném érthetőbben. Tehát az elől ülőknek minden esetben kötelező a biztonsági öv, hátul abban az esetben nem, ha gyárilag nincs beszerelve. Ekkor is csak 3 év feletti személt szállíthatsz rögzítetlenül. Az egy másik kérdés, hogy ez mennyire biztonságos, főleg egy kartonpapírban.
8/9 anonim válasza:
A kérdés írója szállíthat utast biztonsági öv nélkül. Mivel aki a volánnál ül, az maga a sofőr, így neki kötelező bekötnie magát, anyós ülés meg ugyebár nincs (ami nem szabálysértés) tehát oda minek öv? :D Én csak a kisgyerekes szállítással nem vagyok tisztában a Trabiknál mert ott általában az övvel kell rögzíteni a gyerekülést.
9/9 A kérdező kommentje:
Lehet kapni hozzá gyerek ülést hátra nekem is volt amikor még csak gagyogtam abban a trabiban amit most vezetek.Mostmár van ülés benne (amugy 2011 aug.20 belém jöttek hátulról 70-nel mig én áltam.És igy eltört az anyos ülésem meg le esett a lökháritó meg eltört a vonóhorog de semmi más jól vizsgázott a papir.)Köszönöm a válaszokat!Trabi Dani
2012. jan. 7. 12:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!