Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mi a francért megy ki az...

Mi a francért megy ki az utakra az, aki fél vezetni, vagy öreg?

Figyelt kérdés
Elegem van már a totymorgó 70-es tába mellett 40km/h-vel közlekedőkből! Minek mennek ki az utakra? Balesetveszélyesek!! Másik pedig az idősek.. nem gondoljátok, hogy x év felett nem szabadna volán mögé ültetni az embereket? Lassabb a reakcióideje, a tempója, ő sem lenne való forgalomba. Titeket nem dühítenek? Én kikészülök tőlük! Tudom, nem szép dolog belemászni az előttem "haladó" s@ggébe, rávillogni, dudálni, de az agyam elszáll, hogy miért 30-40-el halad.. Miért??!
2011. szept. 22. 17:02
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
36%
imádom amikor ez egy-két éves jogsis kezdők pattognak...
2011. szept. 24. 09:10
 12/32 anonim válasza:
44%

Szerintem időseknek nem kéne már vezetni, hiába mondta az egyik felhasználó itt, hogy:

"milyen hatóság vagytok ti, hogy ezt megmondjátok?"

Gondolkozz, ha az egyik idős megpillant valamit, megijed, lefékez vagy félrerántja a kormányt. Igaz, ez megtörténhet fiatalabb emberrel is.

Vagy esetleg hirtelen megvakul, rossz a látása stb.

Az időseknek már nem kéne vezetni! Nem vagyok hatóság, de úgy gondolom, le kéne már mondaniuk erről, hiszen már IDŐSEK! I-D-Ő-S-E-K.

Érted? Mennek vagy tízzel, épp forgalom van, kétsávos út, te meg meg akarod előzni, de nem lehet, mert ő izél, éppen nyolc autó jön veled szembe, a mögötted lévőek meg már idegesek.

2011. szept. 24. 12:43
 13/32 anonim ***** válasza:
előtted lévő választ nézd meg.
2011. szept. 24. 13:42
 14/32 anonim ***** válasza:
55%
Időseknek ugyanolyan jogaik vannak mint a fiatalnak , ki vagy te hogy megmond hogy mit lehet nekik mit nem? Van orvosi alkalmassági vizsgálatuk ,majd ott eldöntik vezethet -e .Ha nem tetszik kerüld ki , a gyorshajtók és a fiatalok okozzák a sokkal több balesetet ez viszont tény.Ez pontosan látszik a kötelezőbiztosítási díjakban is!
2011. szept. 24. 16:18
 15/32 anonim ***** válasza:
73%
Nem kell az adott úton legmagasabb megengedett sebességgel menni! Ha bárki úgy ítéli meg hogy az adott útszakaszon ő kisebb sebességgel megy mert úgy biztonságos neki ,szíve joga .Van ismerősöm akinek korlátozott jogsija van és csak 60-al mehet csak ,ez benne is van a papírjaiban.Az ilyen majom meg mögötte villog 1méterre és veszélyezteti ,fogalma nincs ,hogy ő szabálytalan ,ha 90-el halad akkor is. De nembaj egyszer majd befékez előtte valaki aki le akarja biztosítózni a kocsija hátulját és szanaszét törik , ráadásul mindig a hátulról jövő a hibás ilyenkor és jól megszívja majd..
2011. szept. 24. 16:24
 16/32 anonim ***** válasza:
45%

"Nem kell az adott úton legmagasabb megengedett sebességgel menni! Ha bárki úgy ítéli meg hogy az adott útszakaszon ő kisebb sebességgel megy mert úgy biztonságos neki ,szíve joga

"

Így van szíve a joga, többsávos út esetén a JOBB SZÉLSŐBEN! Nem középen, nem bent, JOBB OLDALON KINT!

Amúgy meg ennyi erővel azt is mondhatnád:

"Igaz hogy 50el lehetne menni LTB-n, de akkor mostantól menjen mindenki 30-al...."

Továbbra is jelzem: a max. sebességnél jelentősen lassabb haladás, az feltartás. Aki 30al tud/akar menni, semmi gond, lehet menni a hungáriával párhuzamos, kisforgalmú utakon is, ahol senkit sem akadályoz, neki is jobb lesz (nem dudálnak mögötte), másoknak is (tudnak haladni).

Teljesen mindegy hogy valaki azért megy 60al mert öreg, félszemű, félkegyelmű, stb, nem számít, senkit sem érdekel. De ne tartson fel, azaz ahogy korábban is írtam, tartsa be a szabályokat (mind vezetési mind közösségi kultúrális).

Ha ő feltart, ugyanúgy szabálytalankodik (jó kresz értelemben lehet nem, de vezetéstecnikailag mindenképpen) mintha én index nélkül váltok sávot.

Nem hiszem el, hogy annyira nagyon nagy kérés az, hogy aki lassú és ezt tudja magáról (akár még papírja is van róla) az legyen már tekintettel másokra és húzódjon le, vagy ténlegy menjen más útvonalon...

2011. szept. 24. 17:57
 17/32 anonim ***** válasza:
Hungárián van 3sáv ki tudod kerülni.Lakott területen belül meg nem írja elő a kresz a jobbratartást! Az INDOKOLATLAN lassan hajtást tiltja a kresz ,de kapásból lehetne sorolni az indokokat, ha bárki megkérdezi.Aki siet az induljon el előbb ,ez a titka az egésznek.
2011. szept. 24. 19:01
 18/32 anonim ***** válasza:

"Hungárián van 3sáv ki tudod kerülni"

Pont feljebb írtam, hogyha mind3ban bénáznak, akkor nem tudom. Pluszban az előzéshez kapásból kell 15-20km/h különbség. Tehát egy 50el döcögőt bizontsággal csak neccesen lehet kikerülni.

"Lakott területen belül meg nem írja elő a kresz a jobbratartást!"

Rosszul tudod: mindenhol előírja, és a LTB-n pedig feloldást ad annyiban, hogy plusz kedvezményt ad, de alapból mindenhol jobbra tartás van!

"Az INDOKOLATLAN lassan hajtást tiltja a kresz ,de kapásból lehetne sorolni az indokokat, ha bárki megkérdezi."

De ez a szomoró, hogy valaki nincs annyira kultúrált, intelligens hogyha tudja magáról, akkor lehúzódjon...

"

Aki siet az induljon el előbb ,ez a titka az egésznek.

"

Nem sietek, de 70el szeretnék menni ott, ahol erre a jogalkotó lehetőséget biztosít számomra és még a közútkezelő is megengedi.

Most ez kb olyan, hogy te mit szólnál ahhoz, a beállnék eléd egy 20as tempóra, azt tartanám és nem engednélek el, pedig (ha értelmes lennék) lenne rá lehetőséged? Te sem örülnél neki... Akik 50el döcögnek a 70es tábla mellett, pont ezt csinálják...

Amúgy egy indokot mondj, hogy miért is 50el mennek 70 helyett gyönyörű, verőfényes napsütéses délutánon, amikor minden adott a 70-el haladáshoz.

Ja igen, bocsi, elfelejtettem egy indok: mert hétvégi sofőrök, és még azt sem fogták fel, hogy egyáltalán 70el lehetne menni... Én kérek elnézést...

2011. szept. 24. 19:30
 19/32 anonim ***** válasza:

olyan hogy mind3-on egyvonalban lassan mennek az igencsak ritka eset. Ha meg egy sáv üres már mehetsz is, de a következő lámpánál úgyis ugyanott leszel,csak előbb érsz oda miközben a lassú lendületből elmegy melletted. Több ok is lehet hogy lassan megy pl gyereket szállít és nem akarja veszélyeztetni, úgy ítéli meg hogy számára az a biztonságos sebesség mert kevésbé rutinos,ehhez is joga van, lehet kezdővezető ,idős ,beteg , az említett korlátozott jogsis, vagy szállíthat törékeny árút és azért óvatos.

Pont az olyanok miatt van baleset akik türelmetlenek és nyomják neki ha kell ha nem. Néhány perc nyereség miatt veszélyeztetnek másokat is .Mint már írtam ,ha zavar meg kell előzni ,ha nem tudod akkor nem az a béna aki nem rohan. Az utcán is kikerülöd a lassan menőt az időset vagy fellököd és ordíbálsz vele? Vagy a buszon aki lassabban száll le mert mozgássérült ,belerúgsz egy jó nagyot mert te sietsz?

2011. szept. 24. 19:52
 20/32 anonim ***** válasza:

"A válasz megírásának időpontja: ma 19:30"

Azt is elmondanád, hogy az a 70-es tábla (amire hivatkozol és imádod), hogy néz ki?

Ha piros körben, fehér mezőben, fekete számmal van a "70", akkor ott SZABAD (de egyáltalán nem KÖTELEZŐ) 70-nel is menni. Viszont ha kerek kék mezőben van a 70-es szám, akkor AZ jelenti azt, (amiről TE beszélsz) hogy nem szabad 70-nél lassabban menni!

(Egyébként ha lesz családod, akkor majd te is meggondolod, hogy mennyit kockáztass! Ha időre kell menni valahova, akkor időben el kell indulni!)

2011. szept. 24. 19:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!