Én voltam szabálytalan?
Megnéztem az én KRESZ könyvemben és ez van írva: "Párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten két jármű ugyanabban a forgalmi sávban egymás mellett nem haladhat! Kivétel a kétkerekű motorkerékpár, a segédmotoros kerékpár és a kerékpár, amelyeket egy forgalmi sávon belül is meg szabad előzni"
Magyarul szerintem én jól jártam el! Abiciklis meg duplán rosszul, hogy nem a bicikliúton ment ésmég anyázott is (pedig ennél nagyobb távolságot nem lehetett tartani összefüggő kocsisorok mellett, ráadásul megnztem és a bicikliút már gyakorlatilag vecséstől kezdve megy ott az út mellett..)
Persze! Nem voltál szabálytalan! Én a helyedbe ki is szálltam volna a kocsiból és szépen megmagyaráztam volna nekik, hogy kinek ugassanak be! Mit képzelnek ezek?!
Szánalom...
az ilyen bicikliseket legszívesaebben megagyalnám, aztán ráültetném a bicikli útra gondolkodni. Én főként biciklivel járok, de van jogsim is, viszont hülye ember hülye viselkedése miatt (balról előzni BICIKLIVEL BALRA KANYARODÓ kocsioszlopot, ki hallott már ilyet!!!!) CANGÁVAL bizony már gázoltam biciklist...szerencsére nem lett semmi baj, de olyan részeg embert fényes nappal...
a kérdésedre visszatérve, teljesen szabályos voltál, ha van kijelölt kerékpárútvonal, köteles azt használni. Az egész sávval történő előzés pedig csak ajánlott, arra az esetre, ha pont akkor borulna fel pl. ne történjen baj.
Faterom is azt mondta hogy ki kellett volna szállni, de mindegy..
Egyébként nekem még nem volt egy teljes nyaram mióta van jogsim, tehát csak szeptember óta van (mondjuk ezalatt nagyon sokat vezettem már relatív), de ha egész jóidőben ez lesz... hát...
Egyébként köszi a válaszokat!
"Párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten két jármű ugyanabban a forgalmi sávban egymás mellett nem haladhat! Kivétel a kétkerekű motorkerékpár, a segédmotoros kerékpár és a kerékpár, amelyeket egy forgalmi sávon belül is meg szabad előzni" "
Igen meg szabad előzni, ha tudsz egy kocsiszélességnyi oldaltávolságot tartani, de amúgy NEM! Más kérdés, hogy senki sem tartja ezt be (én sem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!