Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Jó ötlet volt hivatalosan is...

Jó ötlet volt hivatalosan is előre engedni a lámpánál a segédmotorosokat, kerékpárosokat?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy előtte is előre sunnyogtak, de most a KRESZ is megengedi.
2011. aug. 30. 20:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 17:46

" a sáv közepes vagyok"

Nem szabály miatt célszerű a sáv közepén haladni, hanem azért, mert így bármi van, van helyed kitérni, akár balra, akár jobbra. Jó mondjuk busszal eleve a sáv közepén leszel, mert van mindkét oldalra 20-20 centi és vége, tehát sok variálásra nincsen lehetőséged.

És a kitérésnél nem is annyira azon a 20 centin múlik, hanem azon, hogyha esetleges vész esetben elhúzod a kormányt, vagy eleve az addigi szép középen haladáshoz képest feltűnően elindulsz valamelyik irányba, akkor esetleg a többi közlekedésben részt vevőnek van lehetősége ezt lereagálni: ha azonos sebességgel mentek, és ahogy te elkezded húzni a kormányt, a másik is rögtön húzza, akkor nem mentek egymásba, és mégis nyertetek elég sok helyet, sem ember sem gép nem fog sérülni....

Ha túlzottan valamelyik oldalon mész, akkor az igaz hogy egyik irányba nagyobb helyed marad, a másikba viszont semmi!

2011. szept. 3. 22:31
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

buszosnak: azért, mert ebbe a bringások 99,9%-a bele sem gondol, sőt el sem jut a tudatukig...

Még esetleg annak sem, aki egyébként (ha tudná hogy mi a helyes eljárás) így cselekedne...

2011. szept. 3. 22:34
 13/15 anonim ***** válasza:

22:31-nek...a buszos vagyok

Egyértelműen igazad van.Viszont én nem azt írtam,hogy hol kell menni,hanem hogy ha a sávon belül bárhol mész,szabályos maradsz!De amit írtál,azzal nem lehet vitatkozni,mert igazad van!

Viszont egy kerékpáros sem adott még választ a kérdésemre...ez sajnálom!Gyerünk bicajosok!!

2011. szept. 6. 10:08
 14/15 Kurnyo válasza:
72%

Én személy szerint rühellem ha valaki az úttesten bicajozik, főleg valami többsávos forgalmas helyen.. Szerintem nagyon balesetveszélyes, és hiába ő a hülye, ha meghal, téged, autóst ültetnek le.. És városban autók közt amúgy sem egészséges..

Tessék csak kirándulásra használni a biciklit, vagy járdán/biciklisúton menni..

2011. szept. 21. 21:13
 15/15 anonim ***** válasza:
86%
Kurnyoval részben egyetértek. Rengeteg helyen nem biztonságos a bicikli, sok ilyen út van a városban. Ahol így érzem, ott mindenképp a járdán megyek. Nagyon ritkán beszól egy-egy gyalogos, hogy az úttesten kéne menni, mindig azt szoktam nekik mondani, hogy akkor menjenek ott, ha ott biztonságosabbnak érzik.
2011. szept. 21. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!