Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért nem tudok cm-es pontossá...

Miért nem tudok cm-es pontossággal tartani egy ívet?

Figyelt kérdés

JMég nem vagyok rutinos vezető, de szeretnék, úgy vezetni, hogy kiválasztok valamit, mondjuk, hogy milyen téávolságra menjek a kocsival a padkától, felezővonaltól.

És azt vettem észre, hpogy nem bírom tartani az ívet.

Kicsit mindig kacsázok.

Jó, persze nem durván, nem látszik, úgy, mintha holt részeg lennék.

De amikor az előttem lévőt nézem, úgy tűnik, hogy iszonyú pontossággal tartja az ívet. Persze egynese úton.

Ez hogy lehet elérni?

Lehetetlen?

2011. aug. 24. 13:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

legjobban úgy tudod figyelni, ha nem figyeled! szemed arra nézzen, ahová menni akarsz, és ez is jó lesz.

pl ülj vissza biciklidre egy kicsit. ha mondjuk az útszéli felfestett vonalon akarsz menni, és folyamatosan azt nézed, nehogy lemenj róla (tehát magad előtt nézed a földet, folyamatosan korrigálsz), akkor nagyon sokszor fogsz lejönni a vonalról, de ha a távolba nézel, és azt nézed, hogy merre akarsz menni, akkor nem fogsz annyit korrigálni.

2011. aug. 31. 21:59
 12/15 anonim ***** válasza:

"néha egy busz jön szembe, akkor jobban a padka felé húzdóok, néha meg kis motoros, akkor meg simán megyek a vonbalhoz közelebb"

Szerintem nem kacsázol. Félsz az úton! Minél nagyobb behemóttal találkozol ez annál szembetűnőbb.

2011. szept. 1. 05:39
 13/15 anonim ***** válasza:

A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 08-24 14:20

Van ott egy méter is:)ahol már csak 20cm van ott igen lassan kell menni.hogy ne akadjon össze

2011. szept. 1. 11:05
 14/15 anonim ***** válasza:

Azt látom hogy soha az életben nem ültél még kamionba,de attól számolni még tudhatnál:)

Egy kamion keresztben 2.50 méter széles plusz a két tükör kétszer 20 cm.Az 2.90.Milyen széles akkor egy országúti sáv?4 méter?Tehát elférnél egy átlagnál nagyobb személyautóval keresztben úgy,hogy a lökhárító nem érinti a sáv szélét?Ez nem autópálya,ne felejtsd az más kategória.

Nos...Hidd el nekem hogy nagyon közel van egymáshoz.Az igaz hogy lehet akár huszonöt-harminc centi is.Ezért is mondtam hogy az a szabály:saját magaddal törődj,hogy Te mindig jó helyen legyél,és akkor el fogtok férni egymás mellett.

2011. szept. 2. 12:07
 15/15 anonim ***** válasza:

előző vagyok

Szeretném a figyelmedbe ajánlani ezt a videót,ezt sikerült találnom a témával kapcsolatban.

http://www.youtube.com/watch?v=ZOS1fBtGB9w&feature=related

2011. szept. 2. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!