Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kanyardban hogy kell a gázt adni?

Kanyardban hogy kell a gázt adni?

Figyelt kérdés

Mert oktatóm úgy mondta, hogy kanyar előtt lassítunk, majd elvesszük a gázról a lábunk, motorfékkel kanyarodunk, és majd amikor egyenesben van a kocsi akkor lehet neki nyomni.

Persze ez ilyen nagy hosszú kanyaroknál mondta, nem egy kereszteződésben.

Amikor kérdeztem tapasztalt vezetőket, hogy ez jó módszer-e mosolyogtak. AWzt mondták ez hülyeség.

Úgy kell, hogy kanyar előtt lassítunk, kanyarban kicsit nyomjuk a gázt egyenletes sebességgel bevesszük a kanyart, majd megint lehet neki nyomni.

Akkor ez ellenkezik egymással.

Igazából hogy kell egy kanyarban gázt adni?

2011. aug. 4. 19:53
1 2
 1/12 anonim válasza:
nekem nincs jogsim.. de szerintem kanyarban nem kell lasítani.. kivéve ha nagyon éles a kanyar.. csak nem gázt adni.. persze ha emelkedőn van akkor érzéssel..
2011. aug. 4. 20:07
 2/12 anonim ***** válasza:
Nekem is ezt modta az oktatóm, meg hogy gázadás nélkül kell elindulni, úgy, hogy csak simán felengeded a kuplungot. Na meg mindíg úgy kellett váltani, hogy pl. 1-esnél már 10-nél kapcsolom a 2-est, 2-es nél meg már 30-nál a 3-ast és így tovább... Szóval elég szarul tanítják a dolgokat, úgyhogy mihánt átmész a vizsgán ezeket sürgősen felejtsd el. A váltás pedig nagyon lényeges, hogy egy kicsit huzasd ki a motort, mert egy idő után el fog lustulni. Kanyarodásról meg csak annyit, hogy amikor beérsz a kanyarba engedd fel a gázt, majd amikor a kanyar közepe vagy vegefelé jársz taposs oda neki, (ha szükséges válts át kisebb fokozatba) persze mértékkel.
2011. aug. 4. 20:20
 3/12 anonim ***** válasza:
úgy tanítják, hogy motorfékkel kanyarodj, mert akkor még nincs kellő rutinod ahhoz, hogy gázzal is tudj manőverezni.. miután meglesz a jogsid, úgy vezetsz, ahogy szeretnél, de vizsgáig azt csináld, amit az oktatód mond :)
2011. aug. 4. 20:22
 4/12 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok megint. Még annyit, hogy vizsgán eszedbe ne jusson a leírtakat csinálni, mert elég rendesen meghúz érte a vizsgabiztos :D.

19/F

2011. aug. 4. 20:23
 5/12 anonim ***** válasza:
Hátsókerekes kocsival próbálj meg kanyarban gázt adni jeges úton ;) Meglátod miért mondta ezt az oktatód.
2011. aug. 4. 21:45
 6/12 anonim ***** válasza:

Oktatók nagyrésze diesel kocsial oktat, mert jobban megéri nekik. Azért monják, hogy 10-nél 2-es és stb. Benzinest kicsit húzatni kell.

Kanyarodni a kanyar mértékétől függően, ésa kocsi képességeitől függően kell.

Egy citroen berlingóval amit be tudsz venni 30-al, azt egy ford focussal beveszed 50-60 al.

Kanyar közepe felé enyhe gáz, majd egyre jobban.

De tényleg, amíg levizsgázol mindent úgy csinálj, ahogy tanítják, majd utána menj el egy agymosásra és uccuneki! :)

2011. aug. 4. 23:53
 7/12 anonim ***** válasza:

Hátsókerekes autóról beszélsz?? :)

Azt úgy hívják DRIFT!! :) (Szépen mozgatja a popsiját az autó) :)

2011. aug. 5. 00:59
 8/12 anonim ***** válasza:
A Lada is hátsókerekes, ami ugye még mindig gyakori, pláne a vadorzó fiatalok körében...
2011. aug. 5. 01:33
 9/12 anonim ***** válasza:

"Hátsókerekes kocsival próbálj meg kanyarban gázt adni jeges úton ;) Meglátod miért mondta ezt az oktatód."

egyetértünk. látod, a sok hülye meg még bátorítja is. kis fizikát, ha tanultak volna, nem beszélnének hülyeségeket. Egyébként nem feltétlenül kell hátsókerekes autó a kanyarban való megcsúszáshoz. nyomjátok csak tökig a gázt a kanyarban, főleg esőben, jégen. aki hülye, haljon meg.

2011. aug. 5. 10:03
 10/12 anonim ***** válasza:
Én meg úgy tanultam, hogy kanyar előtt motorfék, íven már sebesség tartása, a kanyar végén gyorsíts.
2011. aug. 5. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!