Mi van, ha valaki jobb kézről 150km/h-val belém, repeszt?
Tegyük fel. lassítok, hogy jobb kézre benézzek, elsőbbséget adni, az ott jövő jármű nagyon messze van, így behajtok a kereszteződésbe, mert ugya ha nincs ott, akkor nem kell kinek adni elsőbbséget, nem kell ott várni percekig, hogy oda ér-e.
De, behajtok a kereszteződésben, és az autós 50km/h helyett 150-nel jön. És belém repeszt.
Akkor engem lecsuknak, és még a kórházba is mehetek, mert nem adtam elsőbbséget, vagy ilyenkor mi van?
Igen. Ha 150-nel jön, akkor nincs is ott mikor megállsz, de ha már 3mp után beléd jön, akkor kösz, tényleg vakegér az illető.
De ez egy feltevés.
Akkor ide is beírom...
A sebesség kérdése elég lényeges momentum. Bár nem vagyok balesetvizsgáló, de úgy tudom, hogy elsőbbség meg nem adásos balesetnél (szituációnál) - ha a védett úton közlekedő az adott útszakaszon megengedett maximális sebesség legalább duplájával (pláne ha 3x-osával) halad - A FELELŐSSÉG MEGFORDUL, mivel a sebesség megtévesztő lehet az elsőbbséget megadni szándékozó részére. Ez persze nem minden esetben igaz, de alapesetben általában igen.
Én ehhez csak annyit tudnék fűzni, "nem az számít mi történt,hanem az hogy ki mit tud bizonyítani".
Ez az oktató tisztünk híres mondata, aki ráadásul baleseti helyszínelő.
Nagyon fontos ilyenkor, a használható tanuk gyűjtése.
Egyébként a helyszínelők nagyon sok mindent figyelembe vesznek, a fékutat/ még abs-es autóknál is lehet látni blokkolást a fékezés kezdetekor,amit utána korrigál az abs/ és az autók sérüléseit.Sőt láttam olyat, amikor az autóról leszakadt alkatrész távolságát mérték.
Egy valamit figyelembe kell venni: A RENDŐRÖK NEM HÜLYÉK.
Naponta több balesetet látnak, és már a helyszínre érkezéskor, észre tudják venni,ha valaki kertel,vagy hazudik.
Egyébként a véleményem az ami Janzinak, 50% felett már fordul a dolog,ha bizonyítható.
nem 50% hanem 100%
ha valamihez hozzáadod az 50%-át akkor a valami felével lesz több, ha hozzáadod a 100%-át akkor kétszer annyi lesz. matek 3. osztály asszem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!