Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mennyi idő kellett nektek a...

Mennyi idő kellett nektek a jogsi megszerzésétől (vagy a vezetni kezdéstől) a teljes rutin megszerzéséig?

Figyelt kérdés
Azaz már bátran manővereztetek, nem érdekelt, mekkora a forgalom stb., stb. A válaszadók neme is érdekelne:)!
2009. ápr. 3. 18:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
34%

Nekem a rutin egy hét volt, vagyis 8 óra. Hétfőn, kedden, csütörtökön és szombaton mentem 2-2 órát, és már hétfőn vizsga volt.

17 éves voltam akkor és lány.

2009. ápr. 3. 19:12
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Jogsi után kicsit több mint 1 évvel lett saját autóm. Addig kisebb utakra kölcsönkocsival jártam, igazából nem annyira kellett a kocsi. A sajáttal se jártam annyit mint most, legalább 1 évig. Akkor elvállaltam egy másodállást, ami sok autózással járt, főleg a számomra akkor még ismeretlen Budapesten. Kellett legalább 3-4 hónap míg beleszoktam, hogy ne annyira féljek és majdnem rutinból vezessek. De még most (6 éve van jogsim) sem merek bármilyen manővert megtenni, sokszor kivárok túl sokat is egy-egy sávváltás előtt, pedig közel 100ezer km van mögöttem.
2009. ápr. 3. 20:09
 3/13 A kérdező kommentje:
Egy éve vezetek rendszeresen, de még mindig sok dolgot tudnék hibámul felsorolni. Pl. farolva mindig kissé ferdén parkolok be, állatira bosszant!
2009. ápr. 3. 20:28
 4/13 anonim válasza:
A rutinhoz hosszú évek kellenek. Én 5 éve vezetek aránylag sokat de még még nincs akkora rutinom mint aki év tizedek óta vezet.
2009. ápr. 5. 13:06
 5/13 anonim ***** válasza:

Nekem 2007 szeptemberében lett meg a jogsim, onnantól kezdve egyáltalán nem vezettem 2008 áprilisáig, mert külföldön voltam, és ott még gyalog is elég körülményes volt a közlekedés -legalábbis számomra-, így meg se próbáltam volán mögé ülni. : )

Azóta heti 2-3 alkalommal vezetek, semmiképpen se mondanám magamat rutinosnak, inkább elővigyázatosnak, bár néha belőlem is kihozza a forgalom, hogy 80-nal nyomjam neki amikor a hídon közlekedem, de ilyenkor szoktam is szidni magamat... Egyébként nem ez a jellemző rám, szinte mindig betartom a sebességkorlátokat. Szerintem tolatva már nem is tudnék leparkolni, mert amióta vezetek, még egyszer sem kerültem olyan helyzetbe... Autópályán se vezettem még, de lassan eljön annak is az ideje, mert májusban föl kell mennem Ferihegyre a férjemért.

Egyébként vagy kb. 1/2 évig gyomorideggel ültem a volán mögé, ami mára már teljesen elmúlt, sőt szeretek vezetni, főleg, ha csak egyedül vagyok a kocsiban és közben kedvenc zenéim szólnak...

33/nő

2009. ápr. 5. 13:55
 6/13 A kérdező kommentje:
Jó, hogy jöttek olyan válaszok is -külön köszönöm őket-, melyek szerint nem én vagyok teljesen béna, csak még kevés az eltelt idő:)
2009. ápr. 5. 18:42
 7/13 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Két autó közé hosszában még mindig igen bénán tudok beállni. Igaz, nem sokszor kell úgy parkolnom, és egyre jobban megy, de ha lehet kerülöm az ilyen parkolást :)
2009. ápr. 5. 20:58
 8/13 anonim ***** válasza:

Kedves sorstársak!

Már ezeket a sorokat olvasva sem fogok annyira idegeskedni, mert tudom, hogy nem csak én izgulok ennyire.Tavaly szereztem jogosítványt, télen nem vezettem-nem engedett a párom, rutintalanságom miatt"majd jövő télen"-és végig azon vaciláltam, vajon nem kéne már valamiféle rutint éreznem fél év után.

Már megnyugodtam, nem:)(az első vizsgámon nem tudtam beparkolni a vizsga végén, meg is buktam)

2009. ápr. 6. 12:23
 9/13 anonim ***** válasza:
Mielőtt jogsim lett volna, nagyon sokszor kísértem egy barátomat az anyósülésen, tőle lestem el a vezetési fogásokat, amiket, miután már én is vezethettem, könnyen alkalmaztam. Mindazonáltal kellett egy kis idő, és néhány szó szerint életveszélyes helyzet, mire megtapasztaltam a kerekek és az úttest közötti tapadás határait. Nem tudok hónapokat mondani, azt sem, hogy most, 18 év után megszereztem-e már a "teljes rutint". Az első időkben vezess óvatosan, mindenesetre, ne bízd el magad!
2009. ápr. 8. 09:03
 10/13 anonim válasza:

Hello. Nagyon sok idő... Talán egy élet is kevés :)

Ez egy olyan dolog amit nem lehet meghatározni. És 5ik éve vezetek 3 éve majd napi rendszerességgel, nyaranta 3,5tonnás teherkocsival... Sok kilométer van már bennem, de a mai napig vannak hibák... Sokszor a fáradtság vagy figyelem hiánya de fitten is követek el apró bakikat is...

Kitartás!

Üdv

2009. ápr. 8. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!