Trafipaxnál tényleg van valami 10% vagy az csak kamu?
Mondják, hogy pl 50 es táblánál 60 nal még lehet menni, azért még nem büntetnek meg, mert 10%ot hozzá adnak. Szóval olyan 61-65 köról már gyorshajtás, és büntetnek.
De, ezt mindenhol betartják sebességmérésnél?
Autópályán 130 helyett mehetek 140-nel, és nem büntetnek meg?
ha 50es tábla van akkor mehetsz olyan 55-58 körül még, esetleg 60, mert eleve minden kocsi km órája gyárilag csal 3-6 km/h-t vagyis ha 55el mész akkor igazábol alig mész többel mint 50.
a trafik is feljebb vannak kicsit tolva ami még jelent kb 5 km/h-t éppen ezért közel 60al el lehet menni előttük. én belvárosban évek óta 55-60 közt járok és soha nem kapcsoltak még le érte. külterületen is mehetsz 100al nyugodtan, én kocsimon pl akkorát csal a gyári óra h mikor az 120at mutat akkor 108-110el megyek. és mivel a trafi is csal felfele ezért mehetsz kint is 100körül.
személykocsival pályán is mindig 130-140 közt megyek ésabbol se volt még gond.
itt van a táblázat illetve a kalkulátor is: [link]
ezt tanulmányozd
A megengedett sebesség, és a közigazgatási bírság közötti kilóméter/óra eltérést is büntetik. Tehát ha 50 a sebességkorlát, akkor 65-től jön a 30eFt-os csekk. A két érték között figyelmeztethet, helyszíni bírságolhat (3-20eFt), vagy feljelenthet a rendőr. Ez szabálysértési eljárás, 65-től pedig közigazgatási.
Konkrétan ilyen 10%-os ráhagyás nincs. A traffi által mért érték hatóságilag bevizsgált valóságot tükröző.
Az autó berendezése csal, de a szabálytalanság szempontjából nem fontos. Én 50-es táblánál 55-el szoktam menni, maximum 60. De ha traffit látok, akkor tartom az 50-et, de inkább 45.
"ezt a táblázatot én nem értem.."
Pedig nem bonyolult.
50 km/óra sebességig: (Ha a korlátozás 30-40-50km/h)
a) 15 km/óra felett 25 km/óráig a) 30 000
30-as korlátozásnál 45-55km/h-ig 30.000
40-es táblánál 55-65km/h-ig 30.000
Így tovább...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!