Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha irány jeleznek, akkor...

Ha irány jeleznek, akkor nekem lassítanom kell?

Figyelt kérdés

Mármint, pl autópályán, vagy városban megszűnik egy sáv, és irány jeleznek, hogy bejönnének elém, akkor nekem nem kéne gyorsítanom, és bevágni elé nem?

mert ha elém be akarnak jönni, és irány jelez régóta, akkor lassítok, és beengedem. De nem egyszer volt már, hogy levolt zárva egy sáv, vagy megszűnt, és irány jeleztem, és néztem a tükröt,. és a mögöttem lévő mikor elkezdtem behúzódni gyorsított, és rám dudált. Pedig előtte nem is ment olyan gyorsan, csak mögöttem ment, és mikor meglátta, hogy sávot váltanék, akkor gyorsított.

Ezt direkt csinálják, vagy én vagyok a hülye, hogy én nem gyorsítok fel a másikra?

2011. júl. 11. 10:39
 1/7 anonim válasza:

Ennek elvileg így kellene történnie.De nagyon sok bunkó ember van, aki azt mondja, hogy "ne, hogy már elém gyere te gyökér", mert akkor plusz egy autó előtte lesz!!!húúú.Nagyon durva!

Ez olyan, mint mikor valaki életveszélyesen előz, és utána 2 km múlva, ugyan abban a dugóban áll, mint te.

Mi 6 hós lányommal szoktunk menni,állandó gombóc van a torkomban, hogy ne, hogy baj legyen a BMW,Merci és társai miatt!!!

2011. júl. 11. 10:49
 2/7 anonim ***** válasza:

első!!!

ne általánosíts!! én is Mercit vezetek (W212) és aki indexel h jönne elém art beengedem meg mikor a gyorsítósávban jön akkor is bemegyek a belső sávba h beférjen. lehet h hülye vagyok ez miatt de utálom ha akadályozom a forgalmat, mert utálom azt is ha engem akadályoznak, és akkor ugyanazt csinálnám velük mint amit a sok barom velem.

amúgy az lenne a normális h beengedjenek, mert ha pl nem engedsz be 1 kocsit és ez miatt összecsukja 1 szalagkorlát v 1 fa akkor téged is meghurcolnak mert akkor miattad volt a baleset is.

2011. júl. 11. 12:20
 3/7 anonim válasza:

Ne haragudj, de kénytelen vagyok általánosítani, de persze tisztelet a kivételnek.

Mert a nagymenők, a nagymenő kocsijukkal, azt hiszik mindent meg tehetnek.Index nélkül vált egyszerre 2 sávot..stb..stb.Én csak szörnyülködni tudok.

Mondjuk náluk jobban csak a kamionosokat utálom, már egy párszor majdnem az árokban landoltunk még régen miattuk.Persze ott is vannak kivételek biztos.

Nagyon sok embernek van bunkó vezetési stílusa.

Ismerőseink mentek nyaralni, és előzni akartak, de gyorsított a kedves előtte haladó, szembe kapta egy kamion őket..4 haltak meg.Tényleg, nagyon jó vicc volt!!!

2011. júl. 11. 12:44
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem kell, ez egy tevedes.

Az mas kerdes hogy paraszt dolog es szabalytalan is a masikat SZANDEKOSAN akadalyozni, de ha savot valtasz/besorolsz akkor meg kell adnod az elsobbseget. Az pedig azt jelenti hogy nem kenyszeritheted arra az adott savban haladot hogy teged beengedjen. Vard meg amig szabadon, masok akadalyozasa nelkul besorolhatsz, vagy amig valaki az elsobbsegerol ONKENT LEMONDVA udvariassagbol beenged.

2011. júl. 11. 13:09
 5/7 anonim ***** válasza:

Az utolsónak van igaza szabályosság szempontjából. De láttam én már olyat is - mint ahogyan a kérdező írja - sávváltást jelzed, majd a párhuzamosan veled haladó elkezdi nyomni a gázpedált, és dudálva mutogat, mintha őt akadályoztad volna valamiben. Olyannal is találkoztam már, mikor a jobb oldali 2 párhuzamos sávos úton haladok, és beáll az autó farába, és le akar lökni. Inkább besoroltam a "gyorsabb sávba", hogy el tudjon repeszteni...

Akkor van elsőbbséged, ha megadják! Te vezess szabályosan, és figyelmesen, abból nem lehet gond.

2011. júl. 11. 19:38
 6/7 A kérdező kommentje:
Ja, persze, csak nem értem. Én nem vagyok szemét erőszakos köcsög, hanem normálisan lassan szépen irányjelezve szeretnék besorolni a mögötem haladó velem egy tempóban haladó sávjába, és mikor meglátja hirtelen sietnie kell, és engem ott tartani.
2011. júl. 11. 19:43
 7/7 anonim ***** válasza:

Mint ahogy az életben is vannak bunkók, itt is. Ezzel sajnos nem tudsz mit csinálni...

Igazából annyi a trükk, hogyha látod hogy van hely, index és határozottan, finoman, de már húzodsz is be.... Olyankor már nem fogja rányomni a gázt, mert rizikós hogy neked jön, és azt már nem fogja megkockáztatni... Persze mindezt akkor ha van elég hely, és a zavarás nem merül fel!

Őszintén néha nekem is van ilyen hogy gázt nyomok, de egy esetben: ha látom hogy be akar jönni, lassítok és várok hogy bejöjjön. Várok még 2-3 sec-et, ha addig nem kezd el húzódni befele és éppen ideges vagyok, már nyomom is a gázt, mert ez azt jelenti hogy volt rá összesen kb 5-7 másodperce hogy a húzódást (nem a teljeset, de legalább a ráutaló magatartás legyen meg!) elkezdje. Ha ennyi idő nem volt neki elég, akkor inkább ne is jöjjön elém, mert ki tudja mit fog még művelni... Akinek nem elég 5-7 másodperc hogy vegye a lapot, annak nem fogok kérvényt benyújtani. Ő akar besorolni, neki kell lesnie a tükröt, rám figyelnie. Vagy nem figyelt rám, akkor én miért figyeljek rá, vagy ennyire béna, akkor meg ténleg ne legyen előttem. Amikor elkezdek gázt adni még nézem hogy mivan. Ha eddigre esik le neki hogy mégis jönni akar (ilyen is szokott lenni) vagy elfogy a sávja (na ekkor szoktam a legjobban ideges lenni, mert ekkor nagyobbat kell fékeznem, mint korábban tettem) akkor persze fék és hadd jöjjön. De ne kelljen már mondjuk 70-ről 50re fékeznem mert korábban képtelen volt besorolni. Persze ha kint a T betű az megint más (de milyen sokan vannak akiknek nincs kint a T és képtelen felfogni hogy beengedtem őket...)

Persze ha alapból kevés volt a hely és úgy nem akart beengedni, na az szemétség, azt én sem szeretem. Ha látod hog nagyon fogy a sáv, szitutól függően vagy erőszakolod magad befele, vagy sajnos fékezni kell. Utóbbi nem jó, mert egy lassabb autót nincs az a vezető aki beengedne (egy állót meg pláne nem...)

Jótanács: ha a pályán a ráfordítón mész, sok esetben belátni a sávokat amik mellé majd érkezel. A ráfordítókor való kanyarodáskor már lheet is lesni milyen autók jönnek, hol mekora hely, milyen autók, talán milyen sofőrök, hova kéne majd besorolni. Amint benne vagy a sávban már rögtön index, és ráutaló magatartás a sávváltásra, húzdni a sáv belseje fele. Ekkor egyértelmű mit akarsz és az is, hogy hamar át fogsz sorolni. Sokan azért nem engedi be a másikat mert félnek attól hogy sose fog átsorolni, és abból inkább nem kérnek (pl. balra sávváltáshoz balra indexel de a sáv jobb oldalán közlekedik. Na ilyet én se szívesen engedek be...).

2011. júl. 11. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!