Ha nem köti be az anyósülésen a melettem lévő a biztonsági övet akkor engem mint sofőrt megbüntethetnek?
Egy vélemény még nem igazság!
Mi van ha a sofőr azt mondja figyelmeztette, az utas meg azt, hogy nem. A rendőr - mint médium - kiolvassa a teafűből az igazságot? Gondolkodjunk már egy kicsit!
Ha valaki egy törvényhellyel meg tudja támasztani a fenti marhaságot, akkor meghajlok a tudása előtt. Addig csak óvatosan az "igazságokkal".
A saját kocsimban mindenkivel szemben el tudtam érni hogy kösse be magát, mert sajnos régi tulajdonságom hogy ha tudom hogy nincs bekötve akkor egyik kezemmel a kormányt fogom vész esetén a jobbal meg már fogtam rá emberekre hogy ne fejeljék ki az üveget, kettő együtt így nagyon szar volt.
Mindig arra hivatkozok hogy majd a légzsák töri el a nyakadat, erre mindenki úgy tépi magára az övet.
janzi!
Annyiban igazad van hogy személyautóra nem tér ki külön,de busznál igen,és mivel én buszvezető vagyok, így ez bennem van,Egyébként a KRESZ 48 § 6. pontja rendelkezik erről.
6) Az autóbusz biztonsági övvel felszerelt ülésein utazókat:
a) az ülésen elhelyezett jelzéssel (161/a. ábra),
b) a járművezető által,
c) kalauz, idegenvezető vagy a csoport vezetőjeként kijelölt személy által, vagy
d) audiovizuális eszközök (pl. videó) útján
tájékoztatni kell a biztonsági övek kötelező használatáról.
Így talán mindkettőnknek igaza van.
Azt meg külön kétszer is kihangsúlyoztam hogy ezért nem valószínű hogy megbüntetnének bárkit is.
Az általad belinkelt anyag az autóbuszokra vonatkozó külön rendelkezés, én a személyautókra vonatkozóan fejtettem ki a véleményemet. Így mindkettőnknek igaza lett.
Béke! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!