Autópályán leállósávon végig menni, csak mert dugó van, mennyi a büntetés?
Figyelt kérdés
Ma az M5-ösön nagy dugó volt, mert egy kamion beborult az árokba, és a fél utat elfoglalta a szerelvény. Ott voltam azon a kb 4-5km-en vagy 1 órát, csak lépésben lehetett haladni, meg állni, sokan ki is szálltak.
És sokan megfogták magukat, és vészjelzővel a leállósávon jobb oldalt végig mentek. Mikor oda értem a belesethez ott állt egy rendőr, és be akartak vágni mögém/elém, hogy a rendőr ne lássa meg, jöttek mögöttem, előttem egy ideig, majd a rendőr rá mutatott az autóra, és kiállította a sorból.
Mennyi a bírság, illetve minek számít a bírság?
Mi a szabálysértés neve, és bírsága?
Vagy 8 kocsit kiszedtek a sorból.
2011. jún. 25. 19:46
11/11 Bajer válasza:
Én még csak olyan okból mentem több alkalommal 2-300 métert leállósávban, hogy elengedjem a kamiont mert azzal sztrádán sehol sem szabad előzni. MUSZÁJ volt 80-al mennem több száz km-t, de megengedett a 60km/h is sztrádán. Tehát nem torlasztottam magam mögött 20 km-es konvojt és ezért a jutalmam egy szép kövér csekk is lehet akár. Nincs igazság. Akik torlódáskor hajtanak a leállósávra azok sorozatban áthágják a jobbról előzés tilalmát is. Bármikor eléjük kanyarodhat egy figyelmetlen autós balról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!