Autópályán leállósávon végig menni, csak mert dugó van, mennyi a büntetés?
Ma az M5-ösön nagy dugó volt, mert egy kamion beborult az árokba, és a fél utat elfoglalta a szerelvény. Ott voltam azon a kb 4-5km-en vagy 1 órát, csak lépésben lehetett haladni, meg állni, sokan ki is szálltak.
És sokan megfogták magukat, és vészjelzővel a leállósávon jobb oldalt végig mentek. Mikor oda értem a belesethez ott állt egy rendőr, és be akartak vágni mögém/elém, hogy a rendőr ne lássa meg, jöttek mögöttem, előttem egy ideig, majd a rendőr rá mutatott az autóra, és kiállította a sorból.
Mennyi a bírság, illetve minek számít a bírság?
Mi a szabálysértés neve, és bírsága?
Vagy 8 kocsit kiszedtek a sorból.
Szedték volna le a rendszámot és csinálták volna úgy.
A rendőrök egyébként sem hagyhatták volna el a baleset helyszínét azok a marhák akik meg a rámutogatásra "engedelmeskedtek" magukra vessenek.
Nem akarok megint nyugattal jönni, de olaszországban ezt 30 perc alatt letakarítják az útról!
Am sztem max 50 ezret fognak rájuk kiszabni, a felső határ 150 de a büntetés mennyisége függ az előélettől is.
"Am sztem max 50 ezret fognak rájuk kiszabni, a felső határ 150 de a büntetés mennyisége függ az előélettől is."
Tévedsz.
A büntetési tétel 150.000,- Ft, és az "leállósáv" szabálysértés az objektív felelősség alá tartozik, így a rendőrnek nincs mérlegelési joga. A közigazgatási bírság összege 150.000,- Ft lesz, plusz mivel a rendőr "tettenért", ezért pontot is kap érte a szabálytalankodó.
Igen nálunk azért tart órákig te butus, mert a nem normális autósok elfoglalják a mentőautó, rendőrautó, baleseti helyszínelő elől az utat. Meg ha lenni annyi eszed, hogy a baleset helyszínét nem csak takarítani kell, akkor tudnád, hogy életet is kell menteni, tehát mentő, tűzoltó aki kivágja, és rendőr aki helyszíneli. De téged, és a hozzád hasonló értelmes embereket, majd csak "letakarítjuk", hogy beleférjünk a juniós 30 percedbe...
150eFt kktv. bírság.
"Helyes. Olyasmi ez, mintha valaki a pénztárnál eléd vágna a sorban a tele kocsijával, mert ő siet. Menjen az anyjába az ilyen f@sz."
ezt én nem értem. neked milyen kárt okoz az, aki a leállósávban halad? neked attól még ugyanúgy vesztegelni kell a sorban ha ott marad, ha nem. sőt egy autóval kevesebb lesz előtted. buta irigy ember vagy.
(soha nem hajtottam még leállósávban)
"Neked milyen kárt okoz az, aki a leállósávban halad?"
Nekem speciel annyit, hogy a mentést nehezíti, van amikor percekre el is lehetetleníti, amíg ki nem tudják szedni a sorból, a mentésben résztvevők közlekedését akadályozza. Ezzel akár tíz-húsz-ötven perccel is képes meghosszabbítani a dugóban töltött időmet. És van olyan terület, ahol húsz perc aktív munkavégzés tízezrekben mérhető, míg a dugóban ülés nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!