Melyik a jobb, UTCANEVEKET fújni, vagy a KÖRNYÉKET ismerni?
Én nem az utcaneveket tudom, csak azokat amin közlekedek, azokat nagyjából.
Én a környéket ismerem, hogy hogy néz ki, melyik utca hova vezet, milyen hosszú, mi van az utcában(bolt, rendőrség, kórház, sportpálya)
De csomóan mondják nekem, hogy menj az Y utcában, ott fordulj ki az X utcára, Majd a Z utcán állj meg.
És én akkor Mondom, hogy: "Őőő, izé, az milyen utca, hogy néz ki, mi van ott?"
És néznek rám, hogy nem ismerem az utcaneveket.
Csak mikor vezetek sok helyen nincs kint utca tábla, meg lelopják, meg takarja fa vagy térképen néztem, és átnevezték az utcát.
Én lennék a buta?
Kérdezem a rutinos vezetőket: Melyik a jobb, UTCANEVEKET fújni, vagy a KÖRNYÉKET ismerni?
Az utcaneveket én sem tudom valami jól, de azért nem árt legalább saccra tudni, hogy melyik utca melyik környéken van.
Amúgy én mindig vissza szoktam kérdezni, hogy az a bizonyos utca melyik kocsmához van közel :)) Azokat valahogy megjegyzem :)
Angyalföldön születtem és úgy ismerem mint a tenyeremet.
Gondoltam én.
Ahol aztán simán eltévedtem pár év kihagyás után mert annyi új épület készült a közelmúltban,hogy nem ismertem fel merre járok.
Az utcanevek segítettek ...
Az nem változik soha (vagy csak nagyon ritkán akkor is egy-egy).
Szóval biflázd be az utcaneveket.
Vagy haladj a korral és vegyél egy GPS-t a vaterán 15-ért.
:P
A legjobb nyílván az, ha mindkettőt ismered :)
Szerintem ilyen nincs hogy melyik a jobb, mindenkinek másra áll rá az agya. Van aki a neveket jegyzi meg jobban, van aki meg a környéket, bár az emberek többsége általában az utóbbi kategóriába esnek, mivel az agy alapvetően vizuális berendezkedésű, ezért a látott képet jobban megjegyzi mint esetleg egy semmit mondó nevet... (akácfa utca pl.). Nem tudom Te hogy vagy, de én sok esetben az utcaneveket valamilyen képhez társítom, vagy a környéken található jellegzetes épületével, vagy ha az utcanév "híres" akkor a híres ember képe jelenik meg lelki szemeim előtt.
A kérdésre válaszolva: én az utcák 90%ának nem tudom a nevét, vagy pedig rendszeresen keverem másikkal. Egyszer kétszer már leültem térképpel a kezemben, hogy na most aztán megtanulom. Kb másnapra el is felejtettem őket :P
Ha valaki instrukciókat ad, mindig a jellegzetes épületeket, főbb tájékozódási pontokat kérdezd tőle, ne a neveket. Hiába mondja el, hogy a 3. utca a XXX nevű lesz, 3 perc és már nem emlékszel rá... de ha azt mondja hgy ott fordulj le, ahol a mittumén milyen kocsma van, az biztosan jobban megragad. PLuszban ezeket jobban is látni mint valami kis utcanév táblát ami vagy ott vagy nem, vagy olvasható vagy nem... Ráadásul ha sűrűn lakott a rész, és sok kereszteződés van, csak csorogva tudsz menni hogy le tudd olvasni, úgy meg mindenki anyázik hogy miért nem mész 50el...
nah, akkor tisztázzuk: a nők tereptárgyak (bolt, iskola, gyógyszertár, templom) alapján tájékozódnak, én speciel így is magyarázok, ha valaki kérdez. persze azért hozzáteszem az utcanevet is, ha ismerem.
a férfia olyanok mint a GPS. a 3. utcán fordulj balra, majd menj a 2. utcáig, és ott fordulj jobbra :) ők már ebből is értik, h mivan :)
érdemes mindkettőt tudni, rám szerencsére ragadnak az ilyenek, szóval szoktam is figyelni.
Én úgy vagyok vele, hogy ismerem az utakat, de a neveket nem nagyon. Sokszor volt már olyan, hogy beszélgetés közben valahogy szóbakerült valami ami xy utcában van, és csak akkor tudtam meg annak az utcának a nevét, pedig sokat jártam arra.
A főutakat azért illik ismerni..
A falumban minden utca nevét tudom.
A szomszédos városban 1-2 utcanevet tudok, de a belvárost ismerem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!