Hogy lehet csak úgy elaludni a volánnál?
Nem birom felfogni, hogy van olyan vezető, aki egyszer csak "hirtelen" elalszik vezetésnél, és balesetet okoz, meg átmegy a szembejövő sávba.
Miért pont oda szoktak átmenni, ha elaludnak, és miért nem az árokban kötnek ki?
És milyen az az elalvás? Mert én még az ágyban sem tudok egyből elaludni kell vagy 5-10 perc mire elalszom-
Milyen? Nézi valaki az utat, és becsukódik a szeme?
Egyenletes tempó monotonitás, monoton zaj, fáradtság vag meleg, légnyomásváltozás
Pont úgy bekómál tőle az ember mintha a buszon utazna vagy a metrón.
Velem is volt már, hogy "hátrazuhant" a fejem vezetés közbe, meg pár másodpercre becsuktam a szemem közbe meg már jött volna kanyar :D:D:D
Az ember iylenkor nem gondolkodik, és elég néhány másodperc kihagyás és ott a baj.
A nullás a legrosszabb mert az meg még ringat is mert olyan az út, iylen betontáblákból áll..
Én már amjdnem aludtam el. Egyszer csak arra eszméltem, hogy már egy perce csak a sebességmérőt bámulom és gőzöm sincs mi van körülöttem.
19/F
Nagyon egyszerűen, ha valaki igazán fáradt.
És ugyanúgy bemennek az árokba, mint az ellenkező sávba.
Sőt, úgy is el lehet "aludni", hogy nyitva van a szemünk.
Mert ha igazán fáradt a sofőr, az agya időnként kikapcsol pár pillanatra.
Próbáld ki, hogy felkelsz reggel hatkor, elmész autóval kicsivel távolabbra, másnap reggel hatig elfoglalod magadat valamivel, pl. munkával, aztán 50 km-re hazaviszed a haverodat, utána még ötven hazáig. Még jobb ha hűvös az idő és kicsit feltekered a fűtést és hallgatod valamelyik rádiót, ahol minden zene egyformának tűnik.
Megy a kocsi előre, és hirtelen csak azt veszed észre, hogy felébredtél. Kis szerencsével még a sávodban vagy, ha nem akkor óvatos mozdulattal visszakormányzol az út megfelelő oldalára. Ha ennyire sincs szerencséd, az sajnálatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!