Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogy lehet csak úgy elaludni...

Hogy lehet csak úgy elaludni a volánnál?

Figyelt kérdés

Nem birom felfogni, hogy van olyan vezető, aki egyszer csak "hirtelen" elalszik vezetésnél, és balesetet okoz, meg átmegy a szembejövő sávba.

Miért pont oda szoktak átmenni, ha elaludnak, és miért nem az árokban kötnek ki?

És milyen az az elalvás? Mert én még az ágyban sem tudok egyből elaludni kell vagy 5-10 perc mire elalszom-

Milyen? Nézi valaki az utat, és becsukódik a szeme?

2011. jún. 21. 22:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Aki huzamosan levezet több ezer kilométert,pihenés,megállás nélkül,az egy idő után automatikusan elalszik a volánnál.Lásd román kamionosok
2011. jún. 21. 22:05
 2/14 anonim ***** válasza:
Ha nincs kipihenve és hosszú egyenes úton megy, ahol nem kell minden másodpercben manővereket végeznie, akkor eltompulnak a reflexek. Biztos van, aki az árokban köt ki, csak annak nincs akkora hírértéke, nem megy ki a híradós stáb miatta.
2011. jún. 21. 22:08
 3/14 anonim ***** válasza:
Két napig ne aludj és meg tudod milyen az hogy bárhol elaludnál azonnal.
2011. jún. 21. 22:12
 4/14 anonim ***** válasza:

Egyenletes tempó monotonitás, monoton zaj, fáradtság vag meleg, légnyomásváltozás

Pont úgy bekómál tőle az ember mintha a buszon utazna vagy a metrón.

Velem is volt már, hogy "hátrazuhant" a fejem vezetés közbe, meg pár másodpercre becsuktam a szemem közbe meg már jött volna kanyar :D:D:D

Az ember iylenkor nem gondolkodik, és elég néhány másodperc kihagyás és ott a baj.

A nullás a legrosszabb mert az meg még ringat is mert olyan az út, iylen betontáblákból áll..

2011. jún. 21. 22:13
 5/14 anonim ***** válasza:

Én már amjdnem aludtam el. Egyszer csak arra eszméltem, hogy már egy perce csak a sebességmérőt bámulom és gőzöm sincs mi van körülöttem.

19/F

2011. jún. 21. 22:18
 6/14 anonim válasza:

Nagyon egyszerűen, ha valaki igazán fáradt.

És ugyanúgy bemennek az árokba, mint az ellenkező sávba.

Sőt, úgy is el lehet "aludni", hogy nyitva van a szemünk.

Mert ha igazán fáradt a sofőr, az agya időnként kikapcsol pár pillanatra.

2011. jún. 21. 22:21
 7/14 anonim ***** válasza:
Ha vezettél volna éjszaka 700 km autópályán , tudnád... Nagyon egyszerűen beálmosodsz, és valóban, van mikor nyitott szemnél "elbóbiskolsz" és már megtörtént a baj.
2011. jún. 21. 22:54
 8/14 anonim ***** válasza:

Próbáld ki, hogy felkelsz reggel hatkor, elmész autóval kicsivel távolabbra, másnap reggel hatig elfoglalod magadat valamivel, pl. munkával, aztán 50 km-re hazaviszed a haverodat, utána még ötven hazáig. Még jobb ha hűvös az idő és kicsit feltekered a fűtést és hallgatod valamelyik rádiót, ahol minden zene egyformának tűnik.

Megy a kocsi előre, és hirtelen csak azt veszed észre, hogy felébredtél. Kis szerencsével még a sávodban vagy, ha nem akkor óvatos mozdulattal visszakormányzol az út megfelelő oldalára. Ha ennyire sincs szerencséd, az sajnálatos.

2011. jún. 22. 09:19
 9/14 anonim ***** válasza:
kipróbáltad már a kamionos életet? ugye még nem? nah akkor lehet jönni sofőrnek és nem lesz több kérdésed.
2011. jún. 22. 10:11
 10/14 anonim válasza:
Még TV nézés közben sem aludtál el soha?? Vagy nem volt olyan, hogy éjjel lecsukódik a szemed egy unalmas film közben? Hány éves vagy te?
2011. jún. 22. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!