Fekvőrendőrökre bezzeg van pénze az államnak?
Amikor van egy kis utca, amolyan kertvárosi részen és végig bele tesznek vagy 5-6 fekvőrendőrt.
És figyelem az autósokat, mennek az utcában vagy 60-70nel, jön a fekvőrendőr, lelassítanak, átmennek rajta, majd megint felgyorsítanak 60ra.
Persze az összes többi út a környéken kátyús, gödrös, de abba az egy kis utcába van pénz bele építeni fekvőrendőrt mi?
Van ennek így értelme?
Az ott lakók szerint igen.
Nagyobb biztonságban érzik magukat és a gyerekeiket ha lassabb a forgalom.
Ebből az apropóból fakadóan a forgalom lassítók döntő többsége magán kezdeményezéssel,magán pénzből épült.
Állambácsinak ehhez vajmi kevés köze van.
A kátyúzás amúgy a közútkezelő dolga.
1) ez önkormányzati fennhatóság alá tartozik, gondolhatod, hogy nem személyesen Viktorka megy Bivalybasznádra felügyelni a fekvőrendőrök lefektetését.
2) Az állam biztos nem emiatt fog csődbe menni.
Itt a környéken minden fekvőrendőrből ki van szedve 2 darab úgy ahogy pont a két kerékkel át lehet menni azon a "lukon" az ott lakók szedik ki egyfolytában mert már utálják azt hogy szar kátyúk miatt szlalomozni kell az úton, de még a fekvőrendőr is cseszi a felfüggesztést.
Szerintem sincs semmi értelme, aki megy mint állat az észre se veszi és amúgy is cseréli félévente a komplett felfüggesztést, aki meg vigyáz az autójára az eleve lassan fog menni.
Lakóövezet=gyerekek.
Ez magyarország, ki lehet tenni 30-as táblát, ki lehet tenni, hogy "kérlek, könyörögve kérlek, lakóövezet, ne menj gyorsan,mert gyermekek vannak".
Ér valamit? Nem hát, nagy lóf@szt!
Szerintem a fekvörendör kérdés a legkevésbé izgaóbb téma, próbálj meg vele együtt élni és gondold át a hasznosságát.
Én a helyedben azon gondolkoznék el, ha már így az állami pénzb@szásól van szó, mint például, 4-es metró, reptér átnevezés.
Na ez az igazi értelmetlenség. Fel akarunk zárkózni európához, de a rohadt repterünket nem lehet normálisan megközelíteni, meg ugye már a neve sem volt jó...... és mindezt 1 milliárdért??
A "jobbik" megoldás, ha ki sincs táblázva. Ugyanazon elbírálás alá esik mintha kátyúba szaladnál bele. Egyébként ha valaki tud dobjon már fel egy szabványt erre a nem tudom mire. Szerintem ad-hok módon csinálják.
Nem mellékesen megzúzza valaki a katalizátort az egy kicsit zsebbenyúlós még az önkormányzatoknak is. Főleg ha nincs pénzük.
A 60-70 szerény sebesség! 90-100 is nálunk meg van!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!