Jogos a büntetés? Megbüntethetnek ezért?
Egyirányú utcában, csak a bal oldalon lehet parkolni. Kb középtájt ki van helyezve egy megállni tilos tábla és olyan 15 m után egy behajtani tilos jelzésű tábla, de az a másik irányból. ( Remélem érthetően írtam )
Szóval értelemszerűen a két kihelyezett tábla közé tilos parkolni.
Megbüntettek, mert a megállni tilos tábla elé parkoltam (tehát nem a kettő közé ). Ezt csak azért találom furcsának, mert itt lakom és soha senkit nem büntettek meg, aki oda parkolt, ahova történetesen most Én. Nyilván nem állok olyan helyre, ahol tudom, hogy büntetnek, hisz látom, hogy nap mint nap 20x kijárnak ellenőrizni.
Felhívtam őket és a hölgy akivel beszéltem azt mondta, csak a két tábla közé nem lehet állni. Másnap egy férfival beszéltem, aki viszont azt mondta ott is büntetnek. De miért?? Azt már nem tudta elmagyarázni...
Megkaptam tőlük a szerelmeslevelet, se fénykép, se különösebb tájékoztatás, csak annyi, hogy figyelmen kívül hagytam a megállni tilos jelzést. Ja meg egy kövér 15.000-s csekk.
Jogos a büntetés?
Köszönöm szépen a segítséget.
Egy tábla hatálya ott kezdődik, ahol a tábla van és nem előbb! És ott szünik meg, ahol a KRESZ előírja, itt több eset van.
Ne irjunk hülyeséget, hogy a tábla előtt már él a tábla...
úristen!!!
BE NE FIZESD!
Előző. ha jobb oldalra ki van téve, akkor ez nem jelenti automatice hogy, bal oldalon sem?
Mert amig van hely, addig eleve jobb oldalon kell megállni, ha meg már a kezdeznél, (jobbról) is tilos, akkor a másik oldalon szabad? Hol van ez a KRESZ-ben. Kíváncsiság, kösz.
Megállás
40. § (1) Járművel megállni - ha közúti jelzésből vagy a (2)-(5) bekezdés rendelkezéséből más nem következik - csak az úttest menetirány szerinti jobb szélén, azzal párhuzamosan, egy sorban szabad. A megállást irányjelzéssel jelezni kell.
(2) Egyirányú forgalmi úton az úttest bal szélén - ha közúti jelzésből más nem következik - akkor szabad megállni, ha a jármű mellett az úttest jobb széléig mérve legalább 5,5 méter szélességű hely marad.
Magyarul: ha elég széles az út, és azt akarják hogy bal oldalon ne állj meg, akkor azt külön tiltaniuk kell bal oldalon.
Ha nem elég széles az út, akkor meg bal oldalon eleve nem állhatsz meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!