Minek kell NAPPAL lámpa a kerékpárra?
Meg minek nekem a biztositas ha sose okozok balesetet, mi?
Kotelezo tartozek, ennyi. Mi van ha pl napkozben beborul, vagy beall egy olyan kod hogy alig latni?
Akit érdekel itt a kötelező felszerelés:
12:33!
Nappal melyik biciklis kapcsolja be a lámpáját, hogy te jobban lásd?
Amúgy, hogy lehet az autók lámpáját összemosni ezzel. Az autók lámpáját nem lehet egy mozdulattal le/fel szerelni (az elemes biciklilámpánál maradva). Ne hozzunk fel marhaságokat!
Így lenne értelme:
Akinek nincs lámpája az ne biciklizzen sötétben vagy jól megbüntetik. Ha besötétedett és nem vittél magaddal lámpát, mert azt hitted, hogy nappal érsz haza, akkor megszívtad. Vagy gyalogolsz vagy megvárod még világos lesz.
"Így lenne értelme:
Akinek nincs lámpája az ne biciklizzen sötétben vagy jól megbüntetik. Ha besötétedett és nem vittél magaddal lámpát, mert azt hitted, hogy nappal érsz haza, akkor megszívtad. Vagy gyalogolsz vagy megvárod még világos lesz."
Nem rossz. Így, leírva egészen jól hangzik, azt kell mondjam: értelmes a szabály. Csak az itthoni hozzáállást ismerve az lenne a vége, hogy "jaj, ne büntessen már meg, itt lakom a szomszéd faluban, éhes a gyerek, haza kell mennem", esetleg "én ledolgoztam 40 évet, maga nekem ne mondja meg, hogy biciklizzek!" és társaik. A végeredmény pedig az lenne, hogy mindenki jogosan közlekedhet lámpa nélkül sötétben, mert az "átlagmagyar" egy ilyen szabályt így értelmez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!