Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mi kötelező a biciklizéshez?

Mi kötelező a biciklizéshez?

Figyelt kérdés
Mit kérhet számon a rendőr?
2011. ápr. 25. 19:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"Oké, én maradok a kocsinál. Egyébként nem tudom mire fel ez a nagy szabályozás, mert ha a bicikli szétesik alattam, ÉN halok meg, az, aki elüt, max. szerez egy pár karcolást a kocsijára."

Ezzel most mit akartál írni? Nem érted miért kellenek a kerékpárra kötelező tartozékok, mivel azzal csak meghalsz, az autósnak pedig nem lesz baja?

Pont azért kell kivilágítani, prizmázni, mellényt viselni, hogy lásson az autó, vagy a kamion. Én láttam már kamion kerekére felcsavarodott kerékpárost. Ő sem viselt mellényt, sem világítást, minek is az ugye?

2011. ápr. 26. 15:07
 12/17 anonim ***** válasza:

1.Fehér színű első lámpát

-2.vörös színű hátsó lámpát

-3.vörös színű hátsó prizmát

-4.Két egymástól független féket

-5.Csengő

-6.Borostyánszínű küllőprizmát, legalább az első kerékre

-7.Lakott területen kívül, éjszaka vagy rossz látási viszonyok között a fényvisszaverő ruházatot.

Ezek a kötelező tartozékok, ennél csak több lehet kevesebb nem, és független a napszaktól /kivéve a láthatósági mellényt/. Ha egy kerékpárra nem tudsz valamilyen tartozékot felszerelni,akkor az a kerékpár alkalmatlan a közúti közlekedésre, biztos hogy meg lehet oldani,és ha ezt a szöveget elnyomod egy rendőrnek,hogy azért nem mert vastag az üléscső, simán az első kigondolt büntetést megszorozza 2-vel vagy 3-al. Na további balesetmentes közlekedést.

2011. ápr. 26. 22:17
 13/17 anonim ***** válasza:
Én a KRESZ-ben csak annyit találtam, hogy lakott területen kívül és rossz látási viszonyok között kötelező a lámpa.
2011. ápr. 27. 16:09
 14/17 anonim ***** válasza:

KÖTELEZŐ tartozékok:

-1.Fehér színű első lámpát

-2.vörös színű hátsó lámpát

-3.vörös színű hátsó prizmát

-4.Két egymástól független féket

-5.Csengő

-6.Borostyánszínű küllőprizmát, legalább az első kerékre

-7.Lakott területen kívül, éjszaka vagy rossz látási viszonyok között a fényvisszaverő ruházatot.

Tehát az első 6 pont az kötelező azaz mindig rajta kell lenni, a 7-nél fogalmaz úgy, hogy lakott területen kívül...

2011. ápr. 27. 16:28
 15/17 anonim ***** válasza:
de ezt a listát milyen hivatalos helyen találtad? Mert én a kresz-ben nem találtam, másról meg nem tudok.
2011. ápr. 27. 16:29
 16/17 anonim ***** válasza:

"Én a KRESZ-ben csak annyit találtam, hogy lakott területen kívül és rossz látási viszonyok között kötelező a lámpa."

Ez már csak azért sem igaz, mert lakott területen belül is kötelező.

2011. ápr. 27. 16:30
 17/17 anonim ***** válasza:

6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet

a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről

A kerékpárra vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek

2011. ápr. 27. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!