Mi kötelező a biciklizéshez?
"Oké, én maradok a kocsinál. Egyébként nem tudom mire fel ez a nagy szabályozás, mert ha a bicikli szétesik alattam, ÉN halok meg, az, aki elüt, max. szerez egy pár karcolást a kocsijára."
Ezzel most mit akartál írni? Nem érted miért kellenek a kerékpárra kötelező tartozékok, mivel azzal csak meghalsz, az autósnak pedig nem lesz baja?
Pont azért kell kivilágítani, prizmázni, mellényt viselni, hogy lásson az autó, vagy a kamion. Én láttam már kamion kerekére felcsavarodott kerékpárost. Ő sem viselt mellényt, sem világítást, minek is az ugye?
1.Fehér színű első lámpát
-2.vörös színű hátsó lámpát
-3.vörös színű hátsó prizmát
-4.Két egymástól független féket
-5.Csengő
-6.Borostyánszínű küllőprizmát, legalább az első kerékre
-7.Lakott területen kívül, éjszaka vagy rossz látási viszonyok között a fényvisszaverő ruházatot.
Ezek a kötelező tartozékok, ennél csak több lehet kevesebb nem, és független a napszaktól /kivéve a láthatósági mellényt/. Ha egy kerékpárra nem tudsz valamilyen tartozékot felszerelni,akkor az a kerékpár alkalmatlan a közúti közlekedésre, biztos hogy meg lehet oldani,és ha ezt a szöveget elnyomod egy rendőrnek,hogy azért nem mert vastag az üléscső, simán az első kigondolt büntetést megszorozza 2-vel vagy 3-al. Na további balesetmentes közlekedést.
KÖTELEZŐ tartozékok:
-1.Fehér színű első lámpát
-2.vörös színű hátsó lámpát
-3.vörös színű hátsó prizmát
-4.Két egymástól független féket
-5.Csengő
-6.Borostyánszínű küllőprizmát, legalább az első kerékre
-7.Lakott területen kívül, éjszaka vagy rossz látási viszonyok között a fényvisszaverő ruházatot.
Tehát az első 6 pont az kötelező azaz mindig rajta kell lenni, a 7-nél fogalmaz úgy, hogy lakott területen kívül...
"Én a KRESZ-ben csak annyit találtam, hogy lakott területen kívül és rossz látási viszonyok között kötelező a lámpa."
Ez már csak azért sem igaz, mert lakott területen belül is kötelező.
6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet
a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről
A kerékpárra vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!