Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mi kötelező a biciklizéshez?

Mi kötelező a biciklizéshez?

Figyelt kérdés
Mit kérhet számon a rendőr?
2011. ápr. 25. 19:34
1 2
 1/17 anonim válasza:
lámpa,este láthatósági mellény,ja és jó legyen a fék mert a múltkor anyukámat megállították és nézték,hogy jók-e a fékek
2011. ápr. 25. 19:42
 2/17 anonim ***** válasza:
40%
bicikli?
2011. ápr. 25. 19:50
 3/17 anonim ***** válasza:

Fehér színű első lámpa

Piros színű hátsó lámpa

Egy vagy két, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, piros színű fényvisszaverő (prizma)

Két, egymástól független fék

Csengő

Borostyánsárga színű küllőprizma legalább az első keréken

Fényvisszaverő ruházat (csak lakott területen kívül, ha éjszaka van vagy rosszak látási viszonyok)

2011. ápr. 25. 19:53
 4/17 anonim ***** válasza:

És akkor mit csinál ha mondom hogy ezek az eszközök 90%-a nem rögzíthető az én biciklimen, de engedélyezett és márkás alkatrészek vannak rajta, nem pedig otthon a sufniban kreált?!

Pl. a nyeregcsövem meg a kormányom is vastagabb a lámpák által használt szabványnál, és nem tudom rátenni...

2011. ápr. 25. 20:14
 5/17 anonim ***** válasza:
A kötelező felszerelést a tulajnak kell megoldania! Ha tetszik-ha nem!
2011. ápr. 25. 20:40
 6/17 anonim ***** válasza:

De ha a bicikli nem alkalmas rá akkor ha tetszik, ha nem, nem megoldható!

Továbbra is fent áll a kérdésem, ismétlem KÉRDÉS, nem pedig kötöszködés!

2011. ápr. 25. 21:11
 7/17 anonim ***** válasza:

"És akkor mit csinál ha mondom hogy ezek az eszközök 90%-a nem rögzíthető az én biciklimen, de engedélyezett és márkás alkatrészek vannak rajta, nem pedig otthon a sufniban kreált?!"

Előveszi a bírságtömböt és beleír egy számot 3-20eFt-ig.

Kiegészítésképpen annak a válaszolónak aki már felsorolta a kötelező tartozékokat.

Az első világításnak folyamatos fényű fehér fénynek kell lennie, hátul is folyamatos fényű piros izzónak, illetve előre fehér prizma, hátulra piros prizma. Ajánlott külterületen a védőfelszerelés, de nem kötelező (sisak).

Illetve én még idesorolnám a KRESZ szabályokat. Például járdán nem kerékpározhatsz, besorolás, irányváltás szabályai stb. Mivel KRESZ szabályok megsértéséért is megbüntethet ugyan úgy.

2011. ápr. 25. 21:14
 8/17 anonim ***** válasza:

"De ha a bicikli NEM ALKALMAS rá akkor ha tetszik, ha nem, nem megoldható!"

Beleírtad a választ. De, hogy lásd milyen jó fej vagyok.

218/1999 kormány rendelet 48.& Paragrafus, illetve az 54.&

Az első a Biztonságos közlekedésre alkalmatlan jármű, a második a Közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megszegése.

Ha nincs kedved végigolvasni, higgy nekem, nem vehetsz részt a forgalomban olyan kerékpárral. Mivel a rendőr választhat, figyelmeztet, helyszíni bírságol, vagy feljelent. De hidd el kifizetteti a kötelező tartozékok árát a bírsággal...

2011. ápr. 25. 21:20
 9/17 anonim ***** válasza:
Köszönöm a választ!
2011. ápr. 25. 21:47
 10/17 anonim ***** válasza:
Oké, én maradok a kocsinál. Egyébként nem tudom mire fel ez a nagy szabályozás, mert ha a bicikli szétesik alattam, ÉN halok meg, az, aki elüt, max. szerez egy pár karcolást a kocsijára.
2011. ápr. 26. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!