Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Melyik a SZÖRNYŰBB: Ha elütnek...

Melyik a SZÖRNYŰBB: Ha elütnek, vagy ha TE ütsz el valakit?

Figyelt kérdés

Sokat gondolkozom ezen a kérdésen, vajon melyik a rosszabb. Ha téged elgázol egy autó, egy zebrán mondjuk 70-80-nal, vagy ha TE ütsz el valakit, aki mondjuk meghal.

-

Melyik a rosszabb, börtönbe jutni, és bűntudattal élni, hogy megöltem valakit, vagy ha téged ütnek el, és mondjuk kórházba kerülsz hónapokra, évekre, és nyomorék leszel?

2011. ápr. 20. 15:05
 1/5 anonim válasza:

ha elütnek az fáj, bele is lehet halni, lebénulni stb.

ha elütök valakit az viszont lelki dolog, itt félelem, sajnálat, megbánás és ehhez hasonlók vannak. szerintem nem összehasonlítható.

2011. ápr. 20. 15:10
 2/5 anonim ***** válasza:
Alapból baj van a kérdéssel. Ilyennel nem szabad foglalkozni,vagy nem kell otthonról elindulni!-és ezt nem gúnynak szántam!!!
2011. ápr. 20. 15:44
 3/5 anonim ***** válasza:

Bár én sem értem a kérdés értelmét,de szerintem Te rettegsz egy ilyen esettől.Én azt gondolom,hogy ebből származhat lelki és fizikai kár.Meg anyagi is,ami most mellékes.Mindkettő esetnél felelősség terhel mindenkit.Csak úgy nem lehet elütni valakit.Az is lehet,hogy az autós hal bele,a gyalogos meg túléli.Akkor a gyalogosé a lelkiismeret furdalás.

Tenni kell azért,hogy ilyen ne történjen.Igenis pásztázni kell a gyalogosokat a járdán,figyelni,mi történik,mi fog történni.Egy autóbalesetnél általában fordítottan arányosak az egymással összefüggő történések mértéke.Szóval nem elkerülhetetlenek ezek,csak,ha adunk rá lhetőséget.

2011. ápr. 20. 17:53
 4/5 anonim ***** válasza:

Akkor lesz a legsz*rabb, amikor úgy ölsz meg valaki, hogy közben te is mozgássérült/béna leszel.

Láttunk már rá példát... ha mást nem, azt a pécsi motorost, aki frontálisan ütközött egy társával a Mecsekben, a 66-os úton - azért, mert a szembesávon volt az az ideális ív, ami a gyorshajtáshoz kellett... :P

2011. ápr. 20. 22:00
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha én ütök el valakit. Még akkor is, ha én sérülök meg jobban. Számomra ezek összehasonlíthatóak, és azt hiszem, hogy döntési helyzetben is a másik életét óvnám (tehát inkább mennék neki egy fának, mint egy gyalogosnak). De ha úgy kell választanom, hogy valaki más egy kicsit megsérül vagy pedig én, de nagyon (pl. én megyek 90-nel, előttem 70-nel valaki, megállni nem tudok, vagy a fa, vagy az előttem menő), akkor inkább az előttem menő kicsi sérülését választanám (a példában nem a fának mennék).
2011. máj. 4. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!