Melyik a SZÖRNYŰBB: Ha elütnek, vagy ha TE ütsz el valakit?
Sokat gondolkozom ezen a kérdésen, vajon melyik a rosszabb. Ha téged elgázol egy autó, egy zebrán mondjuk 70-80-nal, vagy ha TE ütsz el valakit, aki mondjuk meghal.
-
Melyik a rosszabb, börtönbe jutni, és bűntudattal élni, hogy megöltem valakit, vagy ha téged ütnek el, és mondjuk kórházba kerülsz hónapokra, évekre, és nyomorék leszel?
ha elütnek az fáj, bele is lehet halni, lebénulni stb.
ha elütök valakit az viszont lelki dolog, itt félelem, sajnálat, megbánás és ehhez hasonlók vannak. szerintem nem összehasonlítható.
Bár én sem értem a kérdés értelmét,de szerintem Te rettegsz egy ilyen esettől.Én azt gondolom,hogy ebből származhat lelki és fizikai kár.Meg anyagi is,ami most mellékes.Mindkettő esetnél felelősség terhel mindenkit.Csak úgy nem lehet elütni valakit.Az is lehet,hogy az autós hal bele,a gyalogos meg túléli.Akkor a gyalogosé a lelkiismeret furdalás.
Tenni kell azért,hogy ilyen ne történjen.Igenis pásztázni kell a gyalogosokat a járdán,figyelni,mi történik,mi fog történni.Egy autóbalesetnél általában fordítottan arányosak az egymással összefüggő történések mértéke.Szóval nem elkerülhetetlenek ezek,csak,ha adunk rá lhetőséget.
Akkor lesz a legsz*rabb, amikor úgy ölsz meg valaki, hogy közben te is mozgássérült/béna leszel.
Láttunk már rá példát... ha mást nem, azt a pécsi motorost, aki frontálisan ütközött egy társával a Mecsekben, a 66-os úton - azért, mert a szembesávon volt az az ideális ív, ami a gyorshajtáshoz kellett... :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!