A te bicikliden megvannak a kötelező tartozékok?
A kerékpár kötelező tartozékai:
- Fehér színű első lámpa
- Piros színű hátsó lámpa
- Egy vagy két, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, piros színű fényvisszaverő (prizma)
- Két, egymástól független fék
- Csengő
- Borostyánsárga színű küllőprizma legalább az első keréken
- Fényvisszaverő ruházat (csak lakott területen kívül, ha éjszaka van vagy rosszak látási viszonyok)
- Ha a kerékpáros sisakot visel és utast nem szállít, lakott területen kívül max. 50 km/h sebességgel haladhat (ugyanitt sisak nélkül csak 40 km/h a megengedett maximális sebesség.)
Nem vagyok rá büszke de nekem egyik sincs. Így vettem a biciklit. Sok ismerősöm van akinek nincs lámpája.
Én csak falun használom.
ma 14:52
Én vagyok a "karácsonyfás". Ha az erdőbe bejön a rendőr, akkor megérdemli, hogy megbüntessen.
Van, minden, csengő is. Bár a csengő a nyeregcsövön, ugyanis a kormányra nem fért.
De ettől amúgy még nem szabályos a kerékpárom, mert a lámpáim az úttesttől 0,90 m-nél távolabb vannak, az egyik fényvisszaverő 0,60 m-nél távolabb, az első lámpám nem a kerékpár felezősíkjában van, ráadásul kettő van belőle, és még csak nem is egyszerre kapcsolhatóak. Biztosan emiatt fognak elütni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!