Miért villognak sárgán a jelzőlámpék minden nap estétől reggelig?
Figyelt kérdés
Azt hallottam energiamegtakarítás miatt...nem tudom mennyivel kevesebbet fogyaszt egy villogó lámpa egy folyamatosan égőnél...A másik amire gondolok hogy mivel ha senki nem jön este a kereszteződésben akkor minek kéne kivárni a zöldet,így szabályosan át lehet menni ha nem jön senki. Csak az ezzel a gond hogy ha egy hosszú egyenes úton megyek este amikor amúgy sem látok semmit akkor elvileg minden sárgán villogó lámpánál le kéne lassítanom hogy megnézzem van e még elsőbbségadás tábla is alatta? ez így nagyon nagy hülyeség főleg Budapesten... már volt hogy begurultam egy kereszteződésbe sárgán villogó lámpánál és nem nekem volt elsőbbségem, és szerencsére aki jött észrevett időben és nem 140-el jött,le tudott időben lassítani...ha nem tudott volna most nem írnék:) Nem ezen kéne spórolni ha már amúgy is Magyarországon van a legnagyobb adóteher az üzemanyagon meg úgy álltalában az autózáson...ha egy lámpa pirosat mutat még akinek nincs jogsija meg 20 liter bor van benne az is megáll, ha egy sárgán villogó lámpát lát elgondolkodik:miafasz? most mit kéne csinálnom? ja lelassítani? vagy mehetek?2011. ápr. 3. 03:45
11/14 A kérdező kommentje:
Szóval a sárgán villogó lámpát sokan zöldhullámként kezelik nem veszélyes kereszteződésnek
2011. ápr. 5. 15:52
12/14 anonim válasza:
Ha 100-zal száguldozik valaki, akkor mindegy, hogy mire van állítva a lámpa, akkor is baleset lehet belőle, ugyanis arra van beállítva, hogy a meghatározott max. sebességen haladva meg tudjon állni. Ha százzal megy, és pirosra vált a lámpa, akkor simán becsúszhat a kereszteződésbe balesetet okozva. Egy megoldás van ami jó, be kell tartani a kreszt.
13/14 anonim válasza:
Pontosan ahogyan az utolsó is mondja.
A jogalkotónak és a forgalomszervezésnek nem az az elsődleges szempontja, hogy arra figyeljen, aki szabálytalankodik. És azért a nagy átlag így, úgy de azért betartja a szabályokat, jóval kevesebben száguldoznak 100al, mint amennyien közlekednek.
Ez a tényező tipikusan a vállalt kockázat kategóriájába esik. A balesetek kockázatát és bekövetkeztének lehetőségét sosem tudod teljesen kiiktatni, maximum csökkenteni. Meg kell találni az egészséges egyensúlyt a forgalom ritmusának biztosítása, az ésszerű előrehaladás és a biztonság között. Az este, kis forgalomnál villogó lámpa éppen erről szól. Benézted, előfordult ez már mással is, elő is fog még jópár emberrel. Ilyen az élet.
14/14 anonim válasza:
Van olyan kereszteződés ahol éjjel nappal villog,ha köd van tudjad,hol van a kereszteződés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!