Forgalommal szemben hajtott az autópályán valaki pár napja. Ti nem féltek, hogy ilyen bármikor előfordulhat?
Pályán 60-80-nal?
Ez azért egy kicsit nem veszélyes?
Már ne haragudj,de szerintem ez abszurd...Menj 60-nal Pécsig...kicsit hosszú idő lesz. Arról nem beszélve, hogy a kötelező legkisebb sebesség száraz úton,jó látási és útviszonyok mellett 70 km/h-autópályán.
Azt már csak mellékesként jegyzem meg,hogy a 130-cal utolérő autósor hirtelen fékezése esetén-nagy valószínűséggel-tömegbaleset fog kialakulni.
Ez persze az én magánvéleményem,nem vitatkozni szerettem volna...
Én nem félek. Azt az egy autót csak ki tudom kerülni ;)
De ennek azért elég kicsi a valószinüsége hogy pont abban az egy órában fog valaki forgalommal szemben autókázni amikor én megyek arra. Amugy nem is járok autópályán. Ettől abszolút nem félek. Arra sokkal nagyobb az esély, hogy az utcán vagy egy szórakozóhelyen megkéselnek, mert ugye erről is lehetett hallani nem olyan rég.... De nem lehet igy élni, lassan ki se mehetnénk az utcára annyi mindent hallani....
Amig saját szemével nem látja az ember vagy a saját bőrén nem tapasztalja addig szerintem nem fél. Én legalábbis.
Ez az autópályás dolog meg olyan mint a billiárd. Egy autó a több száz ellen, nem biztos, hogy eltalál :)
Ha az ember látja hogy valami őrült forgalommal szemben autózik eleve elkerüli, le áll félre vagy én nem tudom mi de tuti hogy pusztán ebből baleset nem lesz ha én mint vezető megfelelő intézkedéseket teszek. Vagyis ha a másik direkt nem jön nekem nagy esélyem van elkerülni az ütközést. Az a baj az embereknek pont ekkora nincs lélekjelenlétük. De mondom annak az esélye hogy ilyesmi történik önmagában is kicsi, azé pedig hogy pont ott közlekedik ahol éppen akkor Te autókázol majdnem 0. Van még egy érvem:
A naprakész hireknek köszönhetően azonnal tudni fogod ha ilyen van, ha csak nem pont előtted haladónak jut eszébe a 180 fokos fordulat. Szerintem nem kell ilyesmitől tartani. Biztonságban vagyunk. Nem szabad arra gondolni hogy bármikor bármi történhet. Ez igy van, de akkor se lehet "állandó készenlétben" élni. Fárasztó. Nincs is rá szükség szerencsére.
Brian0-XD
kérdező:ha így állsz hozzá akkor ne is vezess autót.
vezess óvatosan és nemigen lesz baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!