Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Alapszabály, elsősegélynél,...

Alapszabály, elsősegélynél, ha nem tudjuk, mit kell tenni, akkor nem szabad semmit csinálni?

Figyelt kérdés

Azt mondta ismerősöm, hogy ha pl közlekedési balesetnél nem vagyunk biztosak valamiben, akkor inkább nem szabad semmit tenni, mert simán nyomorulttá lehet tenni egy embert.

Tényleg ilyen szabály van?

És majd, ha valaki meghal, és ott voltunk, akkor majd azt mondjuk, hogy nem voltam benne biztos, nem csuknak le?

2011. márc. 17. 20:26
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Egyszer, egy motoros borult fel a szemem előtt, én meg, ráncigáltam le a fejéről a sisakját. Mit ne mondjak, ha valaki más nem jött volna azonnal, akkor lehet, hogy az én hibámból, még súlyosabb állapotba került volna.
2011. márc. 27. 15:15
 12/13 anonim válasza:

Ha teljesen bizonytalan vagy, akkor is tudsz mentőt hívni.

Ha mentőt hívsz, akkor mondhatod,hogy mit tapasztalsz (motoros bukott, beszorult a motorja alá) és megkérdezheted, hogy mit tegyél ilyen helyzetben.

Volt rá példa, hogy taxis szülést vezetett le úgy, hogy fülén lógott a teló, és a mentők irányították, hogy mit hogyan kell... szerintem ilyen segítséget kaphatsz patakban folydogáló vér esetén is.

Leinthetsz másik közlekedőt is, ha szerencséd van, akkor Ő tudja, és ketten tudtok már valamit csinálni.

Bukósisak levétele két emberes...

Sérült mozgatása is gyakran több embert kíván...

2011. ápr. 2. 18:43
 13/13 anonim ***** válasza:
#7, nem tudom, hol volt az, hogy a maszsázs tilos, én 1971 (!) óta kapok oktatást, amiben szó van szívmasszázsról..
2015. jún. 11. 14:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!