Sokan miért nem használják?
Figyelt kérdés
Az érdekelne,hogy pusztán nemtörődömségből,vagy direkt nem használják az irányjelzőt körforgalomból kifelé jövet? Gondolom más is szívott ez miatt rajtam kívül.. //Sávváltás előtt használatról nem is beszélek..//2011. febr. 25. 19:41
21/21 anonim válasza:
az igaz hogy a rosszkor történő indexelés megtévesztő, de azt se felejtsük el, hogy az irányjelző csak az irányváltoztatási szándékot jelzi, tehát ha valaki erre alapozva bemegy a körforgalomba, majd összemennek, sajnos az a hunyó aki bement, mert nem győződött meg arról, hogy az indexelő valóban elkezdi-e a kanyarodást.
Az olyan körforgalmakra ahol nagyon közel vannak a kijáratok egymáshoz (ilyen nagyon sok van) ott pláne figyelni kell erre. Én azt szoktam hogyha látom hogy indexel kifele, elindulok csorogva, olyan tempóval, hogy ha kell, meg tudjak állni. Közben lesem hogy a körforgalomban haladó mit művel. Ha elkezd kanyarodni, hurrá és padlógáz :) Ha nem, akokr viszont satufék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!