Elony Y fordulas eseten?
A helyzet tegnap esett meg velem. Szagatott vonal. Megfordulni szabad. Y fordulas kozben van ugye 3 fazis.
1.) Bal elore
2.) Jobbra hatra
3.) Bal elore ismet.
Amikor tegnap a 2-es fazist befejeztem, es indultam volna bal elolre, akkor a jobbrol jovo nem allt meg. Majdnem belementem.
A kerdes a kovetkezo? Kinek van ilyen esetben elonye KRESZ szerint?
a.) aki elkezdi a manovert a fouton?
b.) aki halad a savjaban elvileg normalisan elore?
Kivancsi vagyok a velemenyetekre...
A kérdező arra kíváncsi,hogy ha esetleg érkezik egy autó?
nagyon egyszerű. felméred a távolságot,hogy milyen messze van, ha messze van, akkor sietsz és elhúzol onnan. Ha közel van, akkor megállsz és elengeded, vagy előre mész ahonnan jöttél, és utána fejezed be.
15:07
Pontosan:
Jobb hatulra neztem es utana egybol bal elolre, sot mar indultam is, hogy ne tartsam fel a forgalmat.
Amikor a manovert elkezdtem, akkor se hire se hamva nem volt a masik autosnak. Sot! Amikor elindultam halura, akkor az elso autos fekezett. Ebbol arra kovetkeztettem, hogy megall. De nem allt meg. (A masodik auto elengedett, de akkor mar ugye az o savjukban voltam, mert elso miatt fekeztem.)
Vajon elmondhato az, hogyha en megyek bele az oldalaba, akkor en nem adtam meg az elsobbseget.
Ellenben ha o jon az en oldalamba, akkor meg o nem adta meg?
Nem mondható el.
Ő az egyenesen és folyamatosan haladó, te a kanyarodó illetve elindulni szándékozó.
Kinek is van elsőbbsége???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!