67 km/h-val mentem 50 helyett, mennyi bírságra számíthatok?
dehogy veszik el hisz nem 280-al mentél...
én is mentem már egyszer 80 helyett 110-el és kaptam 50 ezer forint pénzbírságot...
Nagy mázlid van, ha nem az objektív felelősség elvével kezdték, mert arra automatikusan 30eFt-os csekket küldtek volna. A jogsidat biztosan nem vehetik el.
Mivel ez a régi rendszer, így élj a mentelmi jogoddal. Nem szabad kitölteni a vezető adatait, hanem a megjegyzés rovatba a következőt kell írni: "Saját magam vagy közeli hozzátartozóm ellen nem vagyok köteles tanuvallomást tenni. Élek ezzel a mentelmi jogommal." Ezzel az ügy lezárva, büntetés nincs.
Sajnos megvan a veszélye, hogy valaki észreveszi, hogy ez objektív felelősség, és kijön a 30eFt-os csekk később. (Itt arra kell figyelni, hogy az esettől számítva 60 napon belül kell lennie a levél aláírásánál a dátumnak. Ha túl van rajta, érvénytelen.)
Ha kitöltöd a vezető adatait, valószínűleg 20eFt bírság lesz, és adnak 2 büntetőpontot annak, aki vezetőként meg lett jelölve. A büntetőpont 2 év alatt évül el. Ez a szabály, választhatsz.
Való igaz, hogy közeli hozzátartozó esetén nem köteles megjelölni, hogy ki vezette az autót, de ebben az esetben MINDIG megbüntetikaz autó tulaját, erről szól az objektív felelősség! Megkerülni nem lehet, max. jobban megbüntetik, mert nem volt elég készséges az adatlap kitöltésével kapcsolatban. A hibapontok 3!!! év alatt évülnek el és nem kettő. Nemrég változott a jogszabály (kb akkor, amikor bevezették az objektív felelősség vállalást). Az elévülési idő nem 60 nap.
Szerintem töltsd ki rendesen azt a papírt és küldd vissza határidőn belül, különben nem a minimális büntetést fogod kapni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!