Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Az autós játékok (versenyzős),...

Az autós játékok (versenyzős), majd 18 évesen befolyásolni fogják majd a vezetési stílusomat?

Figyelt kérdés
Mert most 11 évesen nagyon sok ilyen játékkal játszom, és kicsit félek hogy majd mi lesz.
2011. febr. 12. 16:04
 1/10 anonim válasza:
Teljesen más élőben, nem fogja. Mióta van jogsim le is szoktam az ilyen játékokról.
2011. febr. 12. 16:11
 2/10 anonim ***** válasza:

Én is így voltam vele. Sokat játszottam a gta-val, need for speeddel stb... pár százezer kocsit biztos széttörtem virtuálisan. Az életben, még csak egyet törtem meg (5 éve van jogsim), de azt sem a számítógépes játékok és a gyorshajtás miatt, hanem kölcsönös figyelmetlenségből, és azt is a jogsi megszerzése után fél évvel :P

Most is rendszeresen játszok autós játékokkal, de egyáltalán nem befolyásolják a vezetési stílusom, amikor beülsz a kocsi és az életben vezetsz teljesen más mintha a gép előtt tennéd, a két érzés között nem találsz semmi hasonlót, épp ezért nem kevered őket.

Inkább tanultam egy dolgot az számítógépes játékokból, azt hogy erős fékezéseknél hogyan viselkedik az autó (elcsúszik az eleje), illetve hogy nagy sebességgel, hogy lehet kisodródás nélkül bevenni a kanyarokat (úgy hogy a kanyar fordulási irányával ellentétes oldalra húzol mielőtt beérsz a kanyarba)

Szóval, az autós játékok inkább csak segített jobb vezetővé válni.

2011. febr. 12. 16:19
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha olyan játékkal játszol aminek élethű az irányítása, akkor sokat tanulhatsz belőle. Persze nem lehet összekeverni a valós életet meg a játékokat, mert az életben nemtudsz new game-et nyomni, ha 200-al elsokalsz 1 kanyart.
2011. febr. 12. 16:52
 4/10 anonim ***** válasza:

Live for Speed.

Ajánlom ezt a játékot, szerintem ez a legreálisabb, és meglátod nem olyan egyszerű ez a vezetés dolog, mert lehet nídforszpídbe beveszed a kanyart 160-nal, de valóságba nem így megy...

2011. febr. 12. 16:56
 5/10 anonim ***** válasza:
Ja LFS télleg jó, énis ezen élem ki magam ha nincs zsé benzinre:D
2011. febr. 12. 17:21
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem hiszem. El is magyarázom miért. Még ha élethű az irányítás, fizikailag is helytálló, akkor se fogsz belőle tanulni, mert ezen játékokban használt autóknak és a közönséges földi halandók számára megvásárolható autók keresztmetszete gyakorlatilag 0.
2011. febr. 12. 17:46
 7/10 anonim ***** válasza:

Lemaradt egy -nak...

Sorry!

2011. febr. 12. 17:47
 8/10 anonim válasza:

Szia.

En is jatszottam regen sokfele autos jatekkal. Megnyutathatlak, hogy ez egyaltalan nem befolyasolta negativan a kesobbi vezetesi stilusomat. :)

Sot, ugy erzem jobb volt kielni a gyorshajtasra, utkozesre levo hajlamaimat virtualisan semmint eloben.

2004 ota van jogsim, es egy balesetem volt, az is az elso jeges napomon.

En ugy erzem, hogy a jatekok altal megtanultam, hogy gyorsan csak a virtualis vilagban erdemes hajtani, a valosagban inkabb elovigyazatosan vezetek, mert nem csak a sajat eletemert felelek, valamint nincs SAVE es LOAD opcio, ha esetleg hibazok.

2011. febr. 12. 18:27
 9/10 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenki most már kicsit nyugottabb vok :)
2011. febr. 13. 09:41
 10/10 anonim ***** válasza:
Én pl.: friss jogsival(két hetes)túl gyorsan akartam bevenni egy kanyart.Megcsúszott az autó hátulja és egy reflexszerű ellenkormányzással megoldottam a szitut.Én is rengeteget játszottam ilyen játékokkal.Szerintem ezért ivódott belém.Meglepődtem magamon.Viszont lényeges különbséget az okoz,ha a játékban 290-nel megpördülsz,egy szőrszálad sem emelkedik.De,ha autóval 50-nel félresikerül,akkor lehet ganyézni alólad rendesen.És ez befolyásolja a problémamegoldását is az embernek.
2011. febr. 13. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!