Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mihez kötnétek a jogosítvány...

Mihez kötnétek a jogosítvány megszerzését?

Figyelt kérdés
Szerintem nem az érettségin mulik ,hogy valaki alkalmas a vaezetésre.Némelyik érettségizett is megy mint az....
2011. febr. 11. 13:50
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

az érettségihez és minden ilyen papírhoz csak - már bocs - segg és idő kell, semmi más. Tök hülye és tehetségtelen ember is át tud ezeken menni ha eleget ül fölötte, elvégre nekem is van két diplomám. Bár hogy, mind a mai napig nem értem... :)

A vezetéshez viszont azért kellenek bizonyos alapképességek. Anyukám pl. bevallja - nagyon helyesen - hogy nem alkalmas erre, és inkább nem teszi le a jogsit. Felnézek rá ezért, mert ehhez kell egy önismeret és önmegtartóztatás. Sajnos sokan ezt nem ismerik fel...

Amihez én kötném:

- egy mini, alapszintű PÁV

- valamint egy autó szimulátorban a delikvensnek el kellene tölteni pár percet, ahol egyszerűsített vezetési gyakorlatot kellene bemutatni, és figyelnék hogy képes-e mindenre figyelni. Pl. csak a kormányt kell forgatnia a megfelelő irányba, de közben figyelnie kellene a kresz szabályokra. A szimulátor autó csak 20-al menne, de mindent észre kellene vennie a jelöltnek. (ez kresz vizsga után lenne). Ha ezen X hibapontot érne el, akkor sajna nem mehetne tovább....

Németországban talán már elvileg van is valami hasonló, ott a szimulátoros gyakorlat alapján mondják meg a tanulónak várhatóan hány gyakorlati órára lesz szüksége a sikeres vizsgához. Így lehetne tesztelni azt is, valaki képes-e az elméletet gyakorlatban is alkalmazni....

Persze ehhez kell infrastruktúra, miegymás tehát sosem lesz bevezetve, de szerintem nem lenne rossz...

2011. febr. 11. 21:38
 12/12 anonim ***** válasza:
IQ és személyiség teszt
2011. márc. 29. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!