Gyalogosan, vagy autót vezetve nagyobb az esély egy balesetre?
Értem itt azt, hogy gyalog az ember a járdán megy, meg jó esetben a zebrán, zöldön megy át. És a járdán nem hajtanak fel az autósok(általában) De, az autósoknál meg elég egy meg nem adott elsőbbség, és baleset. Vagy egyszerre ad zöldet a lámpa mindenkinek..
Szóval hogy veszélyesebb közlekedni, gyalogosan, vagy autóval?
Nincs statisztikám, de szerintem AUTÓT VEZETVE veszélyesebb.
Ha szabályosan gyalogolsz járdán és neked megy egy másik gyalogos, akkor még nem fogsz meghalni.
De ha autóval mész óvatosan+szabályosan, akkor is állandó veszélyben vagy. Mondjuk hátulról beléd jönnek, szemből a te sávodba térnek át, stb... Ha előtted galiba van, hirtelen fékeznek, s te már nem tudod kikerülni... Ekkor nagyon sokan megsérülnek.
És még a szabálytalankodásokról nem is beszéltünk...
Jó persze szabályosan a villamosmegállóban állva is haltak már meg emberek (autó felhajtott), de mégis ritkább.
Egy gyalogos, ha nyitott szemmel közlekedik, könnyebben elkerüli a bajt, és ezáltal főleg kevesebb baj érheti.
"Vagy egyszerre ad zöldet a lámpa mindenkinek"
Ez fizikai képtelenség.
"Ez fizikai képtelenség."
Már miért lenne az? Hallottam esetekről, hogy az autósnak is zöld volt meg a gyalogosnak is. Az meg hogy ha jobbra kanyarodsz egy lámpás kereszteződésben és a gyalogosnak szintén van lámpája bevett dolog, hogy neki is zöld.
A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 15:04
Azt vedd oda, hogy egy biciklis is elüthet járdán, és még sorolhatnánk a lehetőségeket, de ez amolyan 'általánosabb'...
Statisztikai adatok alapján közlekedési balesetre jármű utasa vagy veeztőjeként nagyobb az esélyed.
Egyébként nem értem az autósokat miért nem közlekednek a járdán. A gyalogos átmegy az úton ahol eszébe jut, tehát semmi szemrehányásnak nem lenne alapja, ha az autósok időnként a járdán rövidítenék az útjaikat. Vagy rosszul látom?
"Már miért lenne az? Hallottam esetekről, hogy az autósnak is zöld volt meg a gyalogosnak is. Az meg hogy ha jobbra kanyarodsz egy lámpás kereszteződésben és a gyalogosnak szintén van lámpája bevett dolog, hogy neki is zöld."
Mert így van megoldva azért. Van ott egy mágneskapcsoló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!