Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Nem kellene időnként vezetőket...

Nem kellene időnként vezetőket kötelezni KRESZ vizsgára?

Figyelt kérdés

Lemerem fogadni, hogy sokan megtanulják a KRESZ-t, vagy csak a kérdéseket, és utána3-4 év múlva a felére nem emlékeznek.

Nem kellene időközönként 4-6 évente a jogosítvánnyal rendelkezőket újra "levizsgáztatni"? És aki megbukik fizetne mondjuk pár ezret. Aki átmenne az meg semmit. Jó, lehet hogy utána megint elfelejtenének mindent, de legalább muszáj lenne nekik átnézni megint. Annyi öreget látok az utakon, és alap szabályokat megszegnek, meg nem biztosak a dolgokban... Egyszer megtanulták a KRESZ-t 10-20 évvel ez előtt, és most már fogadni merek, a fontosabb táblákat ismerik...

Hülyeség lenne amit kérdezek?

2011. febr. 3. 16:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

En nem tamogatom..

meg mindig ugyan ugy atmennek szerintem a vizsgan egy kis felkeszüles utan..az mar mas kerdes h most mar lazabban veszem a szabalyokat,ami külsö szemlelökent ugy tünHET h nem tudom a kreszt,pedig de csak van egy ket idegesitö pontja,es nem fog megvaltozni azzal a hozzaallasom h 5-6 evente lehuznak x ezer vizsgadijjal.

2011. febr. 3. 23:06
 12/19 anonim ***** válasza:

T.Hozzászólók!

Sajnos mindenki a vizsgáról ír, de igazából sajnos a közlekedési morál MO.-on a béka feneke alatt van.

Bejártam Európát, és Portugáliát kivéve mindenhol segítőkészek az autósok.(deffenzív vezetés).

Most Én segítek neked, máskor Te segítesz másnak.

Ha valaki meghirdet egy segítsük egymást a közlekedésben akciót, kb 1500-an jelentkeznek, a 3 millió autós közül.

Akkor most az oktatás, vizsga, Kresz a hibás, vagy ideje lenne az autósok fejében rendet tenni.

Végezetül az a javaslatom, hogy ha valaki másnak "BETART", gyosan nézzen tükörbe, és akit lát benne a szájából egy kis ......"vizet"a képre!!!!

Józsi8

2011. febr. 6. 09:44
 13/19 anonim válasza:
Nekem 6 éve van jogosítványom! Mindennap vezetek, és olyan alapvető szabályok áthágását látom néha, hogy el is venném a jogosítványát azoknak az embereknek. Valaki írta, és ezzel én is egyetértek , hogy egy bizonyos idő után az ember elfelejt dolgokat. De ez nem jelenti azt, hogy újra le kellene vizsgáznunk. Ez azért van, mert a valóságban, vezetés közben,alatt ezekkel nem is találkozunk az életben. Van pár alapvető szabály,amivel mindenhol nap,mint nap találkozunk, na ezeket kellene mindig betartani minimum. Viszont sok autóstársamnál még ez sem működik. Én az mellett voksolok,hogy minden lámpában ,kereszteződésben, gyalogátkelőknél stb... legyen beépített kamera, és akik nem ismerik még az alapvető szabályokat sem, azokat az embertársainkat kizárni az utakról. Biztosan meglehetne ezt valósítani valahogy! Illetve azért valóban nem árt a neten időközönként frissíteni az agyunkat, hogy mit is tanultunk anno a kresz-ről!
2011. febr. 6. 10:06
 14/19 anonim ***** válasza:
Nem azért, de a KRESZ mindenkire érvényes, még a gyalogosokra is. Az iskolákban is el kell sajátítani, hogy sokkal jobban rögződjön az agyban.
2011. febr. 6. 10:14
 15/19 anonim ***** válasza:
Szerintem a vezetésben nem a KRESZ ismerete vagy nem ismerete a nehéz. A kezdő vezető se azért béna mert nem tanulta meg elég jól a tételeket, hanem mert nincs gyakorlata. Ha valaki kijön a rutinból, visszaáll az agya a gyalogtempóra, hiába teszi le újra a KRESZt.
2011. febr. 6. 13:35
 16/19 anonim ***** válasza:

Legalább az orvosival együtt egy elméleti vizsga!

"csak egy közlekedést tanító"

Nekünk évente neki kell feküdni,és még így is vannak "meglepetések"!

2011. febr. 7. 21:50
 17/19 anonim ***** válasza:
csak tudod az a baj hogy sokan ugy mennek át a vizsgán hogy fagalmuk nincs semmiröl csak rohatt nagy cserencse ...
2011. febr. 20. 11:36
 18/19 anonim válasza:
55%
Szerintem aki leteszi a KRESZ-t (szóval akkor megis tanulja) az utánna is tudni fogja szerintem. De egykis frissítés nem árt soha sem. Én az idősebb emberektől venném el a jogsit, mer ők már lehet, hogy nem alkalmasak a vezetésre, és ők okozzák a legtöbb balesetet.
2011. márc. 4. 16:21
 19/19 anonim ***** válasza:
utolsónak üzenem..: nem az idősek csinálják a baleseteket hanem a fiatalok akik isznak és úgy ülnek be a kocsiba vezetni meg száguldoznak ....
2011. márc. 5. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!