Ha mindkét irányból behajtani tilos táblánál hajtok be, akkor mekkora büntetésre számíthatok? Max illetve min?
Kedves Utolsó!
Most már értem miért vágod ennyire a jogszabályokat :)
Egyébként a kitáblázásokról csak annyit hogy Bp-en rengeteg esetben katasztrófálisak. Lehet hogy adott esetben jogilag még szabályosak is, de hogy közlekedési szempontból nem és/vagy életveszélyesek, az is tuti. Számtalan hely van, ahol egyszer csak megszűnik a sáv, de előtte előjelző vagy valami luxus lenne.... A besorolás rendjét meg jellemzően az "akció" helyéhez túl közel, 30-40m-re teszik ki. Kösz. 40m alatt egy 50-70-el menő autóval nem tudok átsorolni, több hely meg ügye nincs, mert ott már kanyar....
Szóval simán lehet hogy ténleg idiótán van kitáblázva.
A rosszondulatú hozzászólónak üzenném hogy olvassa el a fórumot figyelmesen és utána írogasson! Én nem méregettem semmit és nem is kértem erre snekit sem. csupán nem láttam a táblát, ami azt hiszem jelen esetben nem az én hibám.
A többiknek köszönöm a megjegyzéseket, lefényképeztem, és elküldtem a fellebezést.
Bíróságra nem fogok fordulni. mert ni a fenének mikor a törvény ad lehetőséget a véleményem kinyilvánítására.
nem ember töltem, csak nem láttam egy rosszul félreérthetően kihelyezett táblát. Szép napot !
Nem voltam én rossz indulatú, csak kifejtettem 2 alternatívát: "Nem mindegy, hogy a bírság megfizetését akarod elkerülni, avagy a tábla tényleg láthatatlan minden szögből, és te most jártál ott először."
Mindenesetre ha te úgy érzed, hogy a fellebbezésed eredményre fog vezetni, és valóban nem lehet látni azt a táblát, vagy nem felel meg a Kresz szabályoknak, ebben az esetben jogos. De a zöld keretben lévő kérdésed, nem arra vonatkozott, hogy miként kerülhetem el a bírság megfizetését. Szerintem pedig az ilyen szabálysértésekkel kapcsolatos kérdések 95%-a arra irányul, hogy miként lehet elkerülni, fellebbezni, csökkenteni, részletfizetést kérni a bírságra. Javíts ki ha tévedek. Ez pedig akárhogy is nézem a felelősség alóli kibúvás.
A határozat amit kaptál szerintem részletesen le is írja milyen esetekben van helye fellebbezésnek. Abban az esetben, ha tényleg valami hibádra nem róható okból nem vetted észre a táblát, abban az esetben jogos a fellebbezés, de a kérdésed nem erre irányult.
Akkor nekem ne köszönd, ha elolvasod az is elég...
Igazad van,nem akarok én kibújni semmi alól, de azt hiszem senki sem szeretne kifizetni ekkora összeget azért amiért nem vett észre valamit. Rendszerint betratom a kressz szabályit, sőt kifejezetten ügyelek erre, ez most mégis megesett velem.
Nyilván való, hogy minden éppeszű, és hozzátenném nem gazdag ember úgy van vele, hogyha lehet, inkább nem fizetné ki a dolgot. Nekem azonban ugy érzem okom is vvan rá, mert ezt a táblát illetve a helyét jó ha megváltoztatják, hogy legközelebb másnek ne okozzon ilyen gondot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!