Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogy éltétek meg az első...

Hogy éltétek meg az első autóbaleseteteket?

Figyelt kérdés

Ti hogy éltétek meg az első autóbaleseteteket? Nagyon megijedtetek, vagy inkább csakl bosszantó volt? És mennyi idősek voltatok akkor?

Nem féltetek utána vezetni?

A válaszokhoz kérhetek kort és nemet is, kíváncsi vagyok, hogy a lányok, vagy a fiúk élték-e át rosszabbul :)

2011. jan. 19. 20:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Én már 30 éve vezetek, de még nem volt balesetem.
2011. jan. 19. 21:04
 2/14 Zebra3328 ***** válasza:
35 éves, férfi vagyok. Tavaly ősszel kb.80-as tempónál kisodródtam egy kanyarban a bátyám autóját vezetve. Csak az autó sérült meg és egy útjelző tábla. Akkor nem voltam megilyedve, ha kell akkor most is elvezetek autót, traktort. DE, ha nem én vezetek már nem érzem magam biztonságban a kanyarokban, nem csak úgy mondom!
2011. jan. 19. 21:08
 3/14 anonim ***** válasza:

Olyan komolyabb balesetem szerencsére nem volt még, eddig ezek voltak: Gyerekkoromban ültem a Daciában a hátsó ülésen, belénk jöttek oldalról, és kiestem a hátsó ablakon az ütéstől (kitörött). Nem lett bajom. Volt olyan, már később, egy újabb autóval, hogy megálltunk a házunk elött, már a kapunál voltunk, épp mentünk volna be a lakásba és akkor becsapódtak a kocsiba, ha benne ülünk még, ott halunk meg, eléggé összetört. Utoljára meg barátnőm apjával jöttünk, és egy szarvast sikerült elütni, az első szélvédő berepedt, de nem lett baja az autónak, de a hosszú kerék csikorgás a csattanás és a repülő szarvas megmaradt bennem, nem fogom elfelejteni :S

19/f

2011. jan. 19. 21:09
 4/14 anonim válasza:

eddig 2 koccanásom volt, az egyik 18 évesen, kijöttek elém egy kereszteződésben, és nem tudtam megállni, a második 24 évesen, egy rendőri elterelésnél a rendőr intett, hogy menjek, csak a másik irányból nem állította meg a forgalmat. érdekes szitu volt.

mindkét esetnél inkább ideges voltam mint ijedt.

26 éves férfi

2011. jan. 19. 21:17
 5/14 anonim ***** válasza:

Néhány kis koccanásom volt, ez nem annyira érdekes. Ami a legdurvább volt, amikor 1997 májusában, 25 évesen az M3 autópályán Porschéval utolértem a belső sávban egy Zastavás nőt, aki nem akart kimenni előlem. Én jobbról akartam kielőzni, mikor ő kisorolt. Én meg visszarántottam a belső sáv felé és kb 170-nel sikerült eltalálnom a szalagkorlátot. A rendőr alig akarta elhinni, hogy abszolút sértetlenül kiszálltam egy olyan kocsiból, ami elöl-hátul egy egy méterrel rövidebb lett, ahogy búgócsiga módon pörgött a korlátnak.

Végeredmény: totál

Hibás: mindketten

Tanulság: ha nem ilyen autóban ülök, akkor nem élem túl, megvédett. Illetve elég hamar érettebb autóvezető lettem. Azóta is ugyanabból a márkából veszem az autóimat, hozzáillő dinamizmussal, de jóval figyelmesebben és defenzívebben vezetek.

2011. jan. 19. 21:36
 6/14 anonim ***** válasza:

Elég rosszul, de másnap már megint kocsiban ültem.

Kb. két éve vágtam árokba a céges pick-upot, a sebességet 80-ra tippelem, az árkot meg 2 m mélynek. Eredmény: én kiszálltam önerőből, az autó tk, főleg mert az alváza is elhajlott, nem csak a lemezek. Igazából csak a légzsákok maradtak használhatóak mert rejtélyes módon nem nyíltak ki.

2011. jan. 19. 22:00
 7/14 anonim ***** válasza:
ugy történt hogy éjjel mentünk haza egy fellépésről (tél volt) és egy kanyar elött elkezdtem lassitani csak aki mögöttem jött ő valamit nagyon elnézett mert nekem jött hátulrol és betolt az árokba kb 60km/h sebességgel, semmi bajunk nem lett, de az volt az első autom amit nagy nehezen tudtam megvenni és hát nagyon mérges voltam. De semmi félelem nem volt és nem is maradt meg bennem
2011. jan. 19. 22:02
 8/14 anonim ***** válasza:

Tavaly télen történt, 31 voltam, mellettem várandós feleségem, mögöttem 3 éves lányom aludt. Szakadt a hó, tiszta jég volt az út, de 12 éve van jogsim, világ életemben imádtam ilyenkor csúszkálni, meg minden ilyesmi, tehát nem féltem. A vezetéssel tényleg nem volt baj...

Benzinkútról jöttem volna vissza az útra, amikor egy magyar rendszámú (ami Svájcban elég ritkaságnak számít) autó frontálisan, 140 km/h-val belecsapódott a feleségem felőli oldalba. Hála Istennek (és a Volvonak), egy kéztöréssel, és belső vérzésekkel megúszta a nejem, a baba is egészségesen megszületett azóta, és a másik gyerekemnek sem lett baja, nekem sem, leszámítva a sokkot.

Rettenetesen dühös, és ideges voltam. Miután a mentősök megnyugtattak, hogy a nejemmel és a lányommal minden oké, megkerestem a másik sofőrt, és behúztam neki kettőt (koponyacsont-repedést okoztam neki, de ezt nem bánom).

Vezetni nem félek, de amikor családostul megyünk, akkor bizony a feleségem vezet...

2011. jan. 19. 22:21
 9/14 anonim válasza:
Szerencsére sosem baleseteztem, remélem ez így marad
2011. jan. 20. 08:31
 10/14 anonim válasza:

Tavaly márciusban volt...

Az MO Kistarcsai kihajtóban egy idióta 80-nal jött fel a 3-as főútra és 2 sávos úton ( DUPLA ZÁRÓVONALON!!!) vissza fordult előttem. Én nyomtam egy padlógázt, hogy ne menjek neki és hátulról belém jött egy Opel, abba pedig egy Volvo. Mi úsztuk meg a legkönnyebben a párommal. Mivel én mindig kapcsolok övet így az segített, hogy ne repüljünk ki az ablakon. Persze a balesetet okozó Renault típusú autó azóta sem lett meg.

Azután egy darabig elég furcsa volt vezetni főleg azon a helyen ahol a baleset volt. A mai napig is eszembe jut ha arra járok... De legalább megtanultam és belém rögzödött eléggé a követési távolság. Nem szeretek azóta sem senkinek a seggébe menni, mert mindig eszembe jut a baleset. Am. akkor 22 éves voltam és lány vagyok. 18 éves korom óta vezetek rendszeresen. Azt hiszem annak is volt köszönhető az, hogy nem lett nagyobb baj, hogy volt tapasztalatom... a kárunk mindössze az volt, hogy szarrá tört a kocsi hátulja és fél évig közelharcot vívtam a biztosítóval, hogy fizessenek... Mindezt tetőzte, hogy a postán elveszett a rendőrségi határozat ami kellett a biztosítónak.. De egy kedves rendőr barátom segített :)

2011. jan. 20. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!