A zenehallgatás vezetés közben miért lenne rossz?
Azt hallottam valahol, hogy a hangos zene, nem jó vezetés közben, ezt értem, mert a megkül. jelzést használó autót nem hallja meg időben. De, azt is mondták, elvonja a figyelmet a vezetőnek.
Azt miért? Aki zenét hallgat, nem tud figyelni?
a hangos zene tényleg nemjó, de szerintem nem vonja el a figyelmet. legalábbis én ha ugy megyek vhova, hogy nem szól zene kb meghülyülök a "csendbe" mire odaérek.
de lehet van akit zavar.
20L
Attól függ, miért ülök autóba. Ha a helyváltoztatás a cél, mondjuk dolgozni megyek, akkor evidens, hogy szól a zene, mert Törökbálintról járok Németo.-ba, gyorsan meghülyülnék.
Ha szórakozok, például pályázok, vagy autókázok/zunk, akkor nem szól a zene, mert kell a koncentráció és amúgy is csak elrontaná a pillanat varázsát, persze akadnak mindig kivételek, de a fenti tendencia a jellemző.
Kicsit elkalandoztam...
Hogy a kérdésre is válaszoljak.
Ha magával ragad a zene az nagyon veszélyes, mert képes vagy a zenén kívül mindent szinte teljesen kizárni, ami vezetés közben több, mint cinkes...
Amíg csak úgy szól és hallod a szirénát, addig semmi baj nincs szerintem.
"Aki kicsit is ért a zenéhez nem tud csak úgy nem odafigyelni rá. Ezért nem jó ha főleg hangosan megy. Nagyobb/bonyolultabb kereszteződéshez érve én is lehalkítom. Máskülönben nekem is dönget és szeretek úgy vezetni. Csak oda kell figyelni valóban ha áttekinthetetlenebb a szitu, akkor jobb nyomni akár egy MUTE-t is."
Hát ezért. Mert a zenére figyelsz, de minimum megosztod a figyelmed, pedig az életed múlhat azon mennyire figyelsz a vezetésre.
Sose kelljen mondanod: "Ha rendesen figyelek és nem a zene ritmusára jár az ujjam a kormányon, simán megoldom a helyzetet."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!