Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A téli gumit tényleg ki kell...

A téli gumit tényleg ki kell cserélni 5-6 éves korában?

Figyelt kérdés
Van 4db Michelin Alpin A3 gumiabroncsom, 5 évesek, profilmélységük átl. 6mm. Az érdekelne, hogy ezeket cseréljem ki újakra, vagy még használhatók. AZ 5-6 éves téligumik tényleg elhasználódtak, vagy ez csak reklám, hogy jobban fogyjon az új.
2010. nov. 24. 08:03
 1/5 anonim ***** válasza:
Neten olvasgattam és van ahol azt írják, hogy 3 évente, de olyat is olvastam, hogy csak 10 évente elég cserélni. Állítólag pár év után megváltozik a gumi szerkezete, és nem tudja azokat a feltételeket teljesíteni aminek tervezték / fékút pld / Én úgy cserélem, hogy ha az oldsalán repedezik akkor már erősen használt, függetlenül a profilmélységtől. Véleményem szerint egy Michelin gumi 5 év alatt nem repedezik szakszerű használat mellett.
2010. nov. 24. 09:14
 2/5 anonim ***** válasza:

nem árt cserélni.

A barázdamélység nem mindig mérvadó. Van, amikor a barázdamélység évekig alig kopik, mert már régi a gumi és meg van keményedve. Ezért nem szabad pl használt gumit barázdamélység alapján megítélni, hogy hány százalékos. Szóval igen, le kéne cserélni. A régit meg el tudod adni használtként, mert sokan nem értenek hozzá és csak barázdamélység alapján döntenek.

2010. nov. 24. 09:51
 3/5 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy eladás növelő szándék is van mögötte. Egy idő után tényleg elöregszik a gumi (szétrepedezik a felülete is), de szerintem ez nem 5 év alatt történik meg...
2010. nov. 24. 09:58
 4/5 A kérdező kommentje:
Ezek a gumik egyáltalán nem repedeztek ki. Valószinűleg ezen a télen még ezekkel az abroncsokal járok, és jövőre lesz csere. Köszönöm a válaszokat.
2010. nov. 24. 10:17
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha csak kizárólag télen használod ezeket a gumikat okt.-márc ig akkor valószínűleg nem fogja szétsütni a nap. Nekem is ilyenek vannak az autómon és tényleg a 4 télet használt gumikon látszólag semmi kopás nincs. Én viszont tavasszal mikor leszedem őket, ciffes átsúrolásukat követően miután megszáradtak, kívűlről lefújom gumiápoló spray-vel,majd a felnit silicon-nal. Így még évekig jó lesz nekem.
2010. nov. 24. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!