Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Utibaleset/munkabaleset,ha...

Utibaleset/munkabaleset,ha munkából hazafelé vagy munkába menet kiáll hibára az autó és lehetetlenné teszi a továbbhaladást?Ha igen hogyan érvényesíthető?

Figyelt kérdés
Gondolom valahogy bizonyítani kell.

tegnapelőtt 12:58
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
80%
A személyi sérülés számít, nem az autóé. Ha te magad sérült munkába menete, vagy onnan hazafelé. De az sem, ha mondjuk tettél egy kitérőt vásárolni.
tegnapelőtt 13:06
 2/16 anonim ***** válasza:
87%
Nem, ez nem minősül balesetnek, hanem műszaki hibának. Nem kell bizonyítani sehol vagy megjavitod vagy hívsz egy szerelőt, esetleg szállító járművet.
tegnapelőtt 13:07
 3/16 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező, te be vagy rúgva?!
tegnapelőtt 13:31
 4/16 A kérdező kommentje:
Oké. Értem ,hogy mi a hiba. Viszont ha megyek melóba és emiatt elkések vagy nem is jutok be és rosszabb esetben igazolatlan napot kapok szabadság helyett akkor mi a teendő?
tegnapelőtt 13:33
 5/16 anonim ***** válasza:
94%
63%-os! Semmiféle BALESET nincs a kérdésben. Ha műszaki hibás lesz egy jármű, az NEM BALESET! Munkahelyi baleset a dolgozó személyi sérülése lehet az, ha az otthona és a munkahelye között, a munkavégzéssel összefüggésben, kitérők nélkül közlekedett.
tegnapelőtt 13:35
 6/16 anonim ***** válasza:
89%

"Viszont ha megyek melóba és emiatt elkések vagy nem is jutok be és rosszabb esetben igazolatlan napot kapok szabadság helyett akkor mi a teendő?"

Elfogadni a tényt...

Nem a munkáltató tehet róla, hogy a kocsid elromlik... Jóhogynem a szereltetését is kifizetteted vele.

tegnapelőtt 13:56
 7/16 anonim ***** válasza:
93%

„Gondolom valahogy bizonyítani kell.”

A kérdésnek erre a részére: Ha a dolgozó hosszú ideje megbízható embere a cégnek, akkor a szava elegendő, hogy ne kapjon fegyelmit, ne érje semmi szankció. Ha meg pontatlan, hazudozó, felelőtlen, akkor egy hivatalos irat sem biztos, hogy elég.

tegnapelőtt 14:02
 8/16 A kérdező kommentje:

Autóval járok munkába mivel más módon nem közelíthető meg,munkásjárat nincs busz sincs elérhető távolságban . :)

Az autó múltkor minden előjel nélkül kiállt hibára hazafelé menet (azóta is halott, vár a szervízre). Szerencsére nem volt baj belőle, sikerült pár nap szabit kérnem hogy kitaláljak valamit,viszont eszembe jutott,hogy mi van olyankor ha épp munkába menet történik ilyesmi? Feltehetőleg elnézőbbek az ilyen cégeknél,de ez egy kis cég,ahol egy-egy ember hiánya komoly problémákat tud felvetni. Az autó rendszeresen karban van tartva. Az ilyesmit nem mindig lehet megjósolni.

tegnapelőtt 14:05
 9/16 anonim ***** válasza:
93%
8. Köszönjük a tájékoztatást. De érdekel ez minket?
tegnapelőtt 14:13
 10/16 anonim ***** válasza:
76%

Ha a járműveddel történik valami, akármi de te nem sérülsz meg akkor semmi nem jár érte.

Ha olyan baleseted volt amit megúsztál sérülés nélkül, de az autódnak annyi, az szintén más dolog, de ilyen esetben ha van rendőri intézkedés, esetleg biztonsági okból bevisznek kivizsgálni akkor erről kapsz igazolást és azt ugyanúgy úti balesetként kezelik. Egyik kollégám így járt, nem sérült meg, de kivizsgálás miatt bevitték és kapott erről papírt, cégnél elfogadták és arra a napra kapott így táppénzt ha jól tudom.

De ha az autód megáll alattad vagy kitörik a kereke vagy akármi történik arra semmit nem kapsz. Ha emiatt késel, nem tudsz bemenni dolgozni akkor szabadságod kárára megy, vagy amit a cég vesz éppen.

Én jártam úgy hogy defektet kaptam, kerékcsere stb. 20 perces késéssel estem be, annyi hogy odaszóltam hogy jártam és kések, nem volt semmi gond, beírták a 20 perces késést és mondta a főnököm hogy vagy aznap vagy valamikor az adott hónapba dolgozzam le azt a 20 percet ha nem akarom hogy levonják.

tegnapelőtt 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!