Milyen összegű büntetésre lehet számítani megállni tilos és menetirányban szemben lévő parkolásnál?
Az a baj hogy szinte már mindenki csak a tesztből magol, aszabályokat meg nem tanulja meg, pedig egyértelműen levan írva.
""40. § (1) * Járművel megállni - ha közúti jelzésből vagy a (2)-(5) bekezdés rendelkezéséből más nem következik - csak az úttest menetirány szerinti jobb szélén, azzal párhuzamosan, egy sorban szabad. A megállást irányjelzéssel jelezni kell.""
Én már a rendőrségtől is próbáltam e-mailben megkérdezni, hogy ha két szabályt sértesz meg egy cselekedettel, akkor mindkettőért büntetnek-e. De gyakorlatilag csak mellébeszéltek a válaszban, azt nem tudtam meg, hogy akkor most mindkettőért büntetnek-e.
De amennyire utánanéztem akkor a neten, szerintem csak egyszer büntetnek.
Ha a bal oldalon sok autó parkolt, akkor ott szabad megállni, nem? Vagy a többi autóra is tettek papírt?
Ki kellett volna tenni a hátsó ablakba az ellankadásjelző háromszöget, az látszott volna a közteres fotóin is. Így enélkül is megpróbálkozhatsz persze azzal, hogy hátha elhiszik neked, hogy elromlott az autó. (De akkor mielőbb menj, és vigyél magaddal tanút, aki segített.)
A KRESZ 40. § (6) ezt írja:
"Az (1), (4) és (5) bekezdés rendelkezése nem vonatkozik a forgalmi okból szükséges megállásra, valamint arra az esetre, ha e rendelkezések a jármű műszaki hibája miatt nem tarthatók meg."
Vagyis, műszaki hiba esetén nem büntethetnek bal oldalra való parkolásért. Viszont háromszög nélkül bizonytalan, hogy hinni fognak-e neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!