Lehet egy olyan rendszer, ahol bárki levideózhat szabálysértést, bűncselekményt és azt beküldve büntetnek?
Ez nem kibúvó, hanem van jogi háttér, ami nem elhanyagolható egy jogállamban. :)
Vagy te olyan diktatúrát szeretnél, mint az AVÓs korszakban, hogy elég volt egy névtelen füles, és már vittek?
Volt egy ilyen urban legend, hogy az autós lefényképezte a műszerfalat 200 felett, és jól elvették a poszt alapján a jogsiját.
Ez eleve egy marhaság, mert pl. nekem volt egy autóm, ami gyújtás után pár mp-ig tesztként kiakasztotta az összes mutatót. Akkor ha ezt lefotózom, elvehetik a jogsim, mert 220-szal álltam? :DDD
“ Van rá nagyon sok példa, hogy igenis repülnek a behajtások”
Akkor mi a kérdésed? Te magad is elismered, hogy pontosan így működik a rendszer, mint amit kívántál.
Milyen másik rendszert szeretnél, rendőrök nélkül?
10.
Nem mindegy hogy fél 9-kor lépi túl vagy negyed 11-kor? A helyszín meg behatárolható, ha nem 2 mp a felvétel.
És azért az AI még nem fog neked egy hitelesnek látszó videót készíteni egy valós MO-i 1 km-es szakaszról minden falevéllel, és valós rendszámokkal, autótípusokkal és mozgásokkal, ahogy előttünk Pistike éppen 130-cal előz a záróvonalon. Vagy, aki szerint igen, az gyorsan dobjon össze egyet és adja meg a linket.
14 egyrészt a jog és a tanusítványok nem így működnek.
Másrészt kiemelted a 10-20 paraméterből azt, ami SZERINTED nem fontos.
Mi a helyzet a többivel? Pl. a mérés hitelességével? Ha nincs hitelesítve, akkor mindegy mit mutat, mert lehet hogy 50-nél mutatott 90-et.
Ha meg érvényes a hitelesítés, akkor volt már példa, hogy a valamit levillantották 200 felett, ami 100-at is nyögve tudja.
Nem tudom hol tart az ügy.
Visszatérve az időre. Hallottál már időszakos korlátozásról? Pl. óvodánál 7:00-10:00 megengedett 30 km/h ezen kívül meg 50.
Költői kérdés: Szerinted akkor mindegy, hogy mennyi az idő a műszer szerint?
"És azért az AI még nem fog neked egy hitelesnek látszó videót készíteni"
Ezt nem értem miért nekem címezted. Nem releváns az ellenőrzések és tanusítványok szempontjából.
Aki ezt diktatúrának veszi, az nagyon a tilosban jár.
Olyanok mint te, szokták kiírni a fbra hogy hol mikor mérnek az utakon. Akinek nincs semmi vaj a fején annak nincs is félnivalója. Neked van?
16.
Gondolom neked az sem lenne ellenedre, ha munkéban folyamatosan meg lennél figyelve kamerával, hisz nincs vaj a fejeden.
"Olyanok mint te, szokták kiírni a fbra hogy hol mikor mérnek az utakon."
Mivel ez nem tilos, akár meg is tehetném. Németeknél pl. vannak ilyen facebook csoportok, pontos hellyel naprakészen posztolják, kivéve ha iskola vagy óvoda előtt van.
Szórhatsz rájuk átkot, földhöz verheted magad, akkor sem fog senkit sem érdekelni, mert nincs rá jogszabály, ami tiltaná.
És nekem hiába vergődsz, meg személyeskedsz, nem változtat azon, hogy bizonyos esetekben indítanak eljárást, bizonyos esetkben ez nem vezet eredményre a jogi háttér miatt, biztonyosban igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!