Pennyben most kapható alkoholszonda mennyire megbízható? Mondjuk ittam valamikor néhány órával később megfújom akkor garantált ahogy nem lesz balhé ha a rendőr leállít?
Ennyi pénzért várnál profi mérőműszert?
Ad egy hozzávetőleges értéket, ami valamilyen szinten közelíti a valóságot. Ha 0,1 ezreléket mutat, akkor valószínűleg nem 1 ezrelék lesz a valós érték. Ha nem mutat semmit, pedig még van egy kis alkohol a lélegzetedben, akkor jó eséllyel mire megállítanak, akkorra tényleg nem lesz mérhető mennyiség. Vagy legalábbis mire bevisznek vérvételre, addigra eltűnik.
Ha veszel ennyiért egy hőmérőt, az se feltétlenül pontos értéket fog neked mutatni, hanem akár fél vagy egy fokkal többet/kevesebbet. De abban biztos lehetsz, hogy ha 22 fokot mutat a szobádban, akkor nem 15 van. Ennyi pénzért ilyen pontosságot tudsz venni.
Pontosan az a lényeg, amit #6 írt.
Lehet, hogy nem pont azt az értéket mutatja ki, mint egy hitelesített szonda az adott pillanatban, viszont irányadásnak jó.
Ha egy iszákos este / éjjel után reggel kocsiba ülnél, de a Pennyből vásárolt szondád kimutatja még az alkoholt, akkor nem mész kocsival. Ha nem mutat ki semmit (többszöri próbára sem), akkor pedig jó eséllyel tényleg nincs már a szervezetedben alkohol, vagy legalábbis nem kimutatható, és nem is lesz a vezetési teljesítményedre negatív hatással.
Én is gondolkoztam rajta, hogy veszek egy alkoholszondát, de a megbízható eszközök meglehetősen drágák.
https://www.youtube.com/watch?v=pXf3S3Y8Z98
Ebben a videóban próbálnak a srácok egy azonosnak tűnő modellt, de nem sokra mennek vele. Bár ahogy nézem nem jól fújják és nem várnak elegendő időt a pia elfogyasztását követően.
A Totalcaron is vannak szonda tesztek. Egy ennél drágább de szintén olcsó szondával kapcsolatban arra jutottak, hogy valótlan negatív értéket adott. Sőt, még a drágábbaknál is volt amelyik nem jelzett be, miközben egy másik típus még igen.
Az olcsóbb eszközökben annyira sem bíznék meg, mint egy online alkoholkalkulátorban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!