Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ez jó aránynak számít?

Ez jó aránynak számít?

Figyelt kérdés
A Roadpol-akció során a rendőrök egy hét alatt 139 114 járművezetőt ellenőriztek, közülük 210 ember ellen indítottak eljárást.

tegnap 08:25
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Tehát elég jó az arány, majdnem 140.000 emberből csak 210 volt ittas. Maga az ittasság fogalma is igen tág, szóval ezek az esetek sem azt jelentik, hogy tajték részegek lettek volna.
tegnap 18:05
 22/29 anonim ***** válasza:
42%

#20 Neked egyetlen dologra kellene válaszolnod a kitérés helyett: Szerinted elfogadható-e az, hogy a gyilkost még csak ne is próbálják megtalálni a rendőrök? Szerinted elfogadható-e az, hogy a gyilkos szabadlábon maradjon?

A rendfenntartás egy CIVIL KÖTELESSÉG! Mindannyiunk közös feladata, törvény írja elő. Például ha illegális tevékenységről szerzel tudomást, köteles vagy jelenteni. Ha nem teszed, bűnrészessé válsz. A mi esetünkben ez úgy néz ki, hogy kötelességed segíteni az ittas vezetők felkutatását azzal, hogy nem hisztizel 30 kib*szott másodperc miatt. Mert ha eltöröljük a szondáztatást és emiatt egy ittas sofőr embert öl, akkor az a te lelkeden is szárad.

tegnap 18:06
 23/29 anonim ***** válasza:

#21 A törvény teljesen egyértelmű. Kimutatható alkohol = ittas. Magyarországon zéró tolerancia van, szóval nincs itt semmilyen tág fogalom.

Nincs olyan, hogy én csak X mennyiséget ittam, még teljesen jól vagyok. A reflexek már akkor is tompulnak, ha az ember tudata még teljesen tiszta. Ezért van zéró tolerancia az alkoholra.

tegnap 18:09
 24/29 anonim ***** válasza:
0%

> "Szerinted elfogadható-e az, hogy a gyilkost még csak ne is próbálják megtalálni a rendőrök? Szerinted elfogadható-e az, hogy a gyilkos szabadlábon maradjon?"

Ha a gyilkost úgy próbálják megtalálni, hogy minden szembe jövőt meggyanúsítanak a gyilkossággal, hacsak nem találnak nála semmit, akkor az rendőri túlkapás.

Akár beismered, akár nem, ennél a szondázási akciónál is gyakorlatilag pontosan ugyanez történt. Kiolvasható az adatokból.

És mint rendőri túlkapás, természetesen nem fogadható el! Ezt maga a törvénykönyv is kimondja.

> "Tehát elég jó az arány, majdnem 140.000 emberből csak 210 volt ittas."

Nem, sajnos nem értelmezed jól. Mivel mérlegelés nélkül "csak a kvóta legyen teljesítve" alapon szondáztattak meg embereket, így statisztikailag törvényszerű, hogy a pozitív fogások aránya nagyon alacsony legyen. Ebből a felmérésből semmilyen jósági dolgot nem lehet elmondani, mert nem szakszerűen végezték el a rájuk bízott akciót.

tegnap 18:17
 25/29 A kérdező kommentje:
Embere válogatja. Nagybátyám, ha megiszik 3 doboz 4,8 százalékos sört, 45 perc múlva már nullát fúj szondán. Kipróbáltuk. Nálam még másfél óra múlva is kimutatja.
tegnap 18:18
 26/29 anonim ***** válasza:
25, persze, én meg Teréz anya vagyok. Vagy a nagybátyád 350 kg és akkora a mája, mint a fejem kétszer?
tegnap 20:11
 27/29 anonim ***** válasza:

Az egyik legklasszikusabb jele annak, hogy valaki ostobaságot beszél, az a kapu folyamatos mozgatása.

Az első érv az ellenőrzöttek számának nevetséges eltúlzása és túldramatizálása volt, azt sugallva, hogy milyen hatalmas akció volt ez. Aztán miután le lett vezetve, hogy az ország teljes területén mindössze 7 ellenőrzőpont hétköznapi 8 órás műszakkal simán lehozza ezt a számot, akkor ez az érv hirtelen elhallgatott.

Persze a következő érv szintén a túldramatizáláson, túlzáson és hát mondjuk ki, nemes egyszerűséggel HAZUGSÁGON alapul.

"minden szembe jövőt meggyanúsítanak a gyilkossággal, hacsak nem találnak nála semmit, akkor az rendőri túlkapás."

Ez egy alapvetően helyes kijelentés, csak nevetséges, hogy szerinted ezzel egyenlő egy közúti szondáztatás. A közúti ellenőrzés egy ellenőrzés, nem pedig gyanúsítás. Nem gyanúsít senki semmivel. Az élet minden pontján, szinte napi szinten ellenőrizve vagyunk, de érdekes módon más területen nincs ezzel problémád. Vonaton a kalauz elkéri a jegyedet, az nem túlkapás. Csomag átvételéhez igazolnod kell magad, az nem túlkapás. Repülőre szálláskor be kell mutatnod az útleveledet, az nem túlkapás. De ha a rendőr ellenőriz, akkor az túlkapás.

Na ezt magyarázd meg kérlek. Vagy, a fajtádhoz hűen, lépj tovább és találj ki valami harmadik érvet.

ma 05:13
 28/29 anonim válasza:
Emberek! Ne azon rugózzatok, hogy túlkapás vagy szigorúbb, hanem indokolt volt e a büntetés. Ha a szondáztatásnál lebuktak a vezetők örülni kell, hogy büntetik őket. Én még pár hétre bevonnám a jogsikat is!
ma 08:12
 29/29 anonim ***** válasza:
#28 Ezt már írtam neki én is, de hidd el, nem látja a fától az erdőt. Szerinte az elfogadhatatlan, hogy a közveszélyes sofőrök kiszűrése érdekében feláldozzon 30 másodpercet a biztos k*rva fontos életéből. Vagy teljesen elmebeteg, vagy ő is ittas sofőr és ezért ilyen ellenséges az ellenőrzéssel szemben. Ez a két opció lehet csak.
ma 08:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!