Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ez jó aránynak számít?

Ez jó aránynak számít?

Figyelt kérdés
A Roadpol-akció során a rendőrök egy hét alatt 139 114 járművezetőt ellenőriztek, közülük 210 ember ellen indítottak eljárást.

tegnap 08:25
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
77%

#9 És mégis melyik az a törvény, ami:

1. Korlátozza a maximum ellenőrizhető sofőrök számát,

2. Számszerűsíti a maximum ellenőrizhető sofőrök számát?

Mert ha nem tudsz ilyet mutatni (mivel nincs ilyen), akkor mégis mi a f*szról beszélsz?

Kezdjük már eleve ott, hogy ez egy EGÉSZ ÉVRE ELŐREVETÍTETT AKCIÓ keretein belül történt. Nem volt váratlan, előre tudni lehetett, nyilvánosan meg volt hirdetve.

Aztán folytathatjuk ott, hogy úgy teszel, mintha ez olyan nagy szám lenne. Számoljunk már egy kicsit:

7 nap, 140.000 sofőr, egyenlő napi 20 ezer.

Ha egy nap 8 órát vannak kint, akkor óránként 2500, percenként 41 sofőr.

Na, nálunk például hármassával ellenőriznek. Három rendőr, egymás mögött három autó, egyszerre szondáznak. 20mp alatt lazán lemegy 3, mozgással együtt legyen 30mp, tehát percenként 6 ember simán szondáztatható egyetlen helyen.

41/6=7

Ez azt jelenti, hogy ha az EGÉSZ KIB*SZOTT ORSZÁGBAN 7 helyen dolgoznak... nem. Várj. Úgy érzem, hogy ez nem elég hangsúlyos. Tehát:

AZ EGÉSZ

ORSZÁG

TERÜLETÉN

93 EZER KIB*SZOTT NÉGYZETKILOMÉTERES TERÜLETEN

7 KIB*SZOTT ELLENŐRZŐPONT

SIMA ÁTLAGOS 8 ÓRÁBAN

... akkor lazán teljesítik a 140 ezres számot.

ÉS EZ SZERINTED TÚLKAPÁS? 😂😂😂😂😂😂😂

tegnap 15:53
 12/29 anonim ***** válasza:
0%

Igazad van, rosszul idéztem be.

Helyesen: "a szokásosnál szigorúbban"

De ha tudnál szöveget értelmezni, akkor nem nekem kellene idézgetni a releváns szakaszokat, ugye.

tegnap 16:05
 13/29 anonim ***** válasza:

#12 Én olvastam, de azt hittem lesz legalább annyi eszed, hogy a "szokásosnál" helyett a "megengedettnél" részre koncentrálsz. Utóbbinak papíron legalább van értelme. Persze az sem igaz, nincs semmilyen megengedett kvóta, de akár lehetne is, szóval nem totális f*szság. De az, hogy "a szokásosnál szigorúbban", az az. A legnagyobb marhaság, amit valaha olvastam. Egyáltalán létezik ez így valahol leírva, vagy csak kitaláltad? És ha ez így le van írva, akkor mégis milyen irreleváns kretén honlapon? Mert értelmes megbízható helyen tuti nem írnak ilyet.

Nézzünk pár normális forrást.

Helsinki Bizottság weboldala: "ide sorolható bármilyen aránytalan rendőri intézkedés, amikor a rend őre jogtalanul visszaél a hatalmával"

A Társaság a Szabadságjogokért pedig felsorolja, hogy mik lehetnek azok:

- indokolatlanul igazoltatnak, előállítanak

- kényszerítő eszközt (pl. bilincs, könnygáz, rendőrbot stb.) alkalmaznak figyelmeztetés nélkül vagy indokolatlanul

- nem mutatják meg az azonosító számukat, hiába kéred

- úgy beszélnek vagy viselkednek veled, ami az emberi méltóságod sérti (sértegetés, lealacsonyító, megalázó beszédmód, levetkőztetés, megalázó testhelyzetbe kényszerítés)

A közúti igazoltatás a rendfenntartás legalapvetőbb dolga, amit az elmúlt időszakban nevetségesen elhanyagolt a rendőrség. Örülni kéne neki, hogy legalább néha teszik a dolgukat. Erre itt vagy te, aki azt akarja itt előadni, hogy a szondáztatás rossz. A rendőrök ne csináljanak semmit, ne merészekjék fenntartani a rendet, helyette hadd üljenek volán mögé szabadon az ittas emberek.

Szánalmas, hogy ezt te komolyan gondolod.

tegnap 16:50
 14/29 anonim ***** válasza:
0%
Az Arcanum megbízható hely. Nem én írtam. Szánalmas ahogyan erőlködni próbálsz, de semmi sem jön össze belőle. Még a kákában is a csomót keresed, de nem találod meg.
tegnap 16:57
 15/29 anonim ***** válasza:
77%

#14 Az Arcanum nem egy forrás, hanem egy adatbázis. Egy gyűjtőhely. Ők nem írnak semmit.

Mi az, hogy erőlködés? Nem én vagyok az, aki egy felfoghatatlanul ostoba kijelentést próbál megvédeni. Nem én tettem a kijelentést.

És ismétlem magamat: "Örülni kéne neki, hogy legalább néha teszik a dolgukat. Erre itt vagy te, aki azt akarja itt előadni, hogy a szondáztatás rossz. A rendőrök ne csináljanak semmit, ne merészekjék fenntartani a rendet, helyette hadd üljenek volán mögé szabadon az ittas emberek."

Megmagyarázni neked kell dolgokat, nem nekem. A bizonyítás felelőssége azé, aki az állítást tette. 😉

tegnap 17:14
 16/29 anonim ***** válasza:
33%

Ha neked az jobban fekszik, akkor megveheted könyv formájában is:

[link]

Semmi gond nincs a szondáztatással. A túlkapással van probléma.

tegnap 17:19
 17/29 anonim ***** válasza:
77%

De még mindig nem tisztáztuk, hogy mitől túlkapás a túlkapás. Arra az egy kifejezésre alapozod, hogy "szokatlan". De ilyen nem létezik. A rendőri túlkapás egy személy ellen elkövetett, jogtalan eljárás. A szondáztatás nem az. A szondáztatás egy megszokott dolog, ami évtizedek óta létezik.

Amíg ezt nem tudod megcáfolni, addig nincs miről beszélgetni. És mindketten tudjuk, hogy nem tudod, úgyhogy további kellemes ünnepeket.

tegnap 17:25
 18/29 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem tisztáztuk. Te magad vezetted le, hogy gyakorlatilag másodpercenként megállítottak valakit szondáztatni. Ez abszurdum. A rendőrség nem azért van, hogy módszeresen leszondáztasson mindenkit, aki az útjába kerül! Ráadásul pont nem Karácsony előtt kellene ezt csinálni. Nyilvánvaló, hogy az éves kvótát hozták be ezzel, semmi másról nem szólt ez az akció.
tegnap 17:31
 19/29 anonim ***** válasza:
77%

#18 Én azt vezettem le, hogy az egész országban (!!!) hét, azaz 7 (!!!) ellenőrzőpont, napi 8 órás munkaidővel (!!!) teljesíthető ez a szám.

Tehát:

- nincs tele az ország rendőrökkek, sőt, alig pár darab kell csak

- nem dolgoznak éjt nappallá téve, sőt, elég egy átlagos munkanapnyi idő

És te azt akarod megmagyarázni, hogy ez valahogy olyan rengeteg, hogy kvázi egy rendőrállamban élünk megfélemlítve.

Az is megér egy misét, hogy ha te magad nem vezetsz ittasan, akkor az égvilágon semmi félnivalód nincsen. Egy értelmes ember örül annak, hogy a közveszélyes embereket megbüntetik és eltüntetik az utakról. Ha egy ilyen ittas sofőr elütné és megölné édesanyádat, feleségedet, gyerekedet (neadjisten), vajon akkor is ugyanez lenne a véleményed?

Tudjuk, hogy nem. Ne is próbáld bemesélni, mert szánalmas.

tegnap 17:43
 20/29 anonim ***** válasza:
0%
Vetítsük le a gyilkossági példádra. Ez azt jelentené, hogy mindenkit megállítanának a rendőrök, hogy átkutassák a ruházatát, mert egy gyilkost keresnek. Szerinted ez rendben lenne? Nem túlkapás?
tegnap 17:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!